Η Ελένη Λάτσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης στο οποίο έλαβε υποτροφία ως επιτυχούσα στην πρώτη τριάδα.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ολοκλήρωσε μελέτες σχετικά με την επίδραση στην απόδοση της χορήγησης κρεατίνης ως εργογόνο συμπλήρωμα στους αθλητές και σχετικά με τα διαπροσωπικά προβλήματα ατόμων με διατροφικές διαταραχές.
Έκανε την πρακτική της άσκηση στο διαιτολογικό γραφείο «Απίσχνανσις» του Δ. Γρηγοράκη στην Αθήνα. Εργάστηκε εθελοντικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» στο τμήμα διατροφής ειδικά με την διατροφική αξιολόγηση και συμβουλευτική στην εγκυμοσύνη , στις νεοπλασίες , στον διαβήτη και στην παχυσαρκία.
Από το 2014 ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη Διαιτολόγου –Διατροφολόγου (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος), σε προσωπικό της γραφείο στην πόλη της Κέρκυρας.
Κατά τη διάρκεια των ετών 2020 – 2021 έλαβε πιστοποίηση και εκπαιδεύτηκε με διαδικτυακά σεμινάρια στη «Vegan διατροφή και η εφαρμογή της από το Α έως και το Ω» καθώς και στις «Διατροφικές παρεμβάσεις στα νοσήματα εντέρου» από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) .
Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων όπως :
16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, Διαδικτυακά
15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας , Αθήνα
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας , Αθήνα
12ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας , Αθήνα
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο παχυσαρκίας , Αθήνα
7ο Ετήσιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης , Θεσσαλονίκη
24ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλονίκη
14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής, Αλεξανδρούπολη
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής –Διαιτολογίας , Αθήνα
Διατροφική αξία και Ασφάλεια των Τροφίμων , Θεσσαλονίκη,2007