Άγιος Συμεών: σαν σύννεφο που αιωρείται στον ουρανό

Πηγαίνοντας προς τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα και πλησιάζοντας προς τη διασταύρωση για τους Δουκάδες, το τοπίο της υπαίθρου αρχίζει ξαφνικά να αλλάζει. Ο ορεινός όγκος του Κράτσαλου στέκεται επιβλητικός πάνω από το δρόμο. Οι απότομες πλαγιές του αλλά και η έντονη βλάστηση που είναι σπαρμένος, προκαλούν θαυμασμό, ακόμη και δέος, καθώς κάποιος τα αντικρύζει ενώ διαβαίνει τις ελικοειδείς στροφές του δρόμου.

Στο σημείο αυτό, σε ένα τοπίο μοναδικό για την Κέρκυρα, ανάμεσα στους κόκκινους βράχους και στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού, στέκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Συμεών. Βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το χωριό των Δουκάδων και μπορεί κανείς να φτάσει στο εκκλησάκι μέσα από ένα δρομάκι ιδανικό για πεζοπορία.

Το μέρος που έχει χτιστεί ο Άγιος Συμεών προσφέρει πανοραμική θέα στο Λιβάδι του Ρόπα και στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας. Ακόμη περισσότερο όμως είναι ένα μέρος κατάλληλο για ηρεμία και περισυλλογή, και το μικρό εκκλησάκι, ολόλευκο μέσα σε ένα γαλάζιο καμβά, μοιάζει κι αυτό με μικρό λευκό σύννεφο που αιωρείται στον ουρανό μαζί με τα υπόλοιπα σύννεφα.

Σχετικά άρθρα