Το Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Το Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Το Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κέρκυρα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


Για το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 οργανώνονται οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

– ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ των καταστημάτων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοσίων Επιχειρήσεων, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018.

– ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

– Πανηγυρικές εκδηλώσεις, κατά τις πρωινές ώρες, των μαθητών των Σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανάπτυξη σ’ αυτούς της σημασίας της 28ης Οκτωβρίου 1940 και ανάγνωση σχετικών ιστορικών κειμένων.

Ώρα 12:00 Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης από φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, μαθητές των Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών, όπου θα προσέλθουν συνταγμένοι και με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Στην τελετή αυτή θα παραστούν οι Εκπαιδευτικές Αρχές της Πόλεως και τιμητική φρουρά με συμμετοχή Φιλαρμονικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


-Ώρα 07:30
 Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις Εκκλησίες.

-Ώρα 08:00 Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Ν. Φρουρίου (ΝΑΣΚΕ) με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθούν στο χώρο προ της Πύλης.

-Ώρα 10:55 Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον Ιερό Ναό.

-Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον Φιλόλογο-Ιστορικό κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΖΥΜΑΡΗ.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

-Ώρα 12:15
 Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» και «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη, (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα).

-Ώρα 17:30 Υποστολή σημαίας στο Ν.Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)

Σχετικά άρθρα