Το Greek Hero XTRI 2023 στην Κέρκυρα
Το Greek Hero XTRI, η πρώτη επίσημη έκδοση της σειράς Xtri world tour στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί φέτος στις 21 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα.
Σαν επίσημο μέλος φέτος, το Greekhero δίνει 4 slots για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει στη Νορβηγία (Norseman). Με το νέο σύστημα βαθμολόγησης των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στους 18 αγώνες του Extreme World Tour, το Greekhero δίνει 200 πόντους (Xpoints) για την συμμετοχή χωρίς κλήρωση στο Norseman, Celtman, Swissman και Icon.
Ο αγώνας είναι μία πανέμορφη διαδρομή, αρκετά απαιτητική. Oι τριαθλητές ξεκινούν με κολύμπι 3,8 χιλιομέτρων απο το παλάτι Μον Ρεπό μέχρι το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, στη συνέχεια ανεβαίνοντας στο ποδήλατο διασχίζουν σχεδόν όλο το νησί μέσα από τα 176 χιλιόμετρα απόστασης και τα 2.700 θετικής υψομετρικής. και τελειώνουν με μια διαδρομή 40 χιλιομέτρων και 1.500 θετικής υψομετρικής αγώνα βουνού, περνώντας από τις πιο διάσημες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού τερματίζουν στο Βυζαντινό Κάστρο του Αγγελοκάστρου, έχοντας μοναδική θέα του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας.

Σχετικά άρθρα