Το εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό Orsa Maggiore στην Κέρκυρα

Την Τετάρτη 21 Aυγούστου θα καταπλεύσει στην Μαρίνα Γουβιών το εκπαιδευτικό ιστιοπλοϊκό πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας “ORSA MAGGIORE (ΟΡΣΑ ΜΑΤΖΙΟΡΕ)” και θα παραμείνει έως τις 24 Αυγούστου. Η στάση στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ετήσιας εκπαίδευσης 2019 δέκα υποψηφίων αξιωματικών Σημαιοφόρων της τρίτης τάξης της Ναυτικής Ακαδημίας του Λιβόρνο.

Το πλοίο που παραδόθηκε στο πολεμικό ναυτικό το 1994, είναι ένα από τα μικρότερα ιστιοφόρα που συμβάλλουν στην επαγγελματική και ηθική κατάρτιση του προσωπικού, με σκοπό να εφαρμοστούν σε πρακτικό επίπεδο οι θεωρητικές γνώσεις που διδάχθηκαν την χρονιά που πέρασε στην ακαδημία του Ναυτικού, να αποκτήσουν περισσότερη ναυτική εμπειρία, να ενισχυθεί το ομαδικό πνεύμα, τυπικό χαρακτηριστικό των πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά την Κέρκυρα, το πλοίο “ORSA MAGGIORE” θα συνεχίσει το ταξίδι του προς το λιμάνι της Τεργέστης, πριν επιστρέψει στις 21 Σεπτεμβρίου στο Λιβόρνο, όπου και θα τερματίσει το εκπαιδευτικό του ταξίδι.

Κατά την διαμονή στην Κέρκυρα, το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τις ώρες:
Πέμπτη 22 Αυγούστου: από τις 10:30 έως τις 12:00 και από τις 16:30 έως τις 19:00
Παρασκευή 23 Αυγούστου: από τις 10:30 έως τις 12:00.

Σχετικά άρθρα