Τι ισχύει στη Κέρκυρα με τα καταστήματα click away & click inside;

Η Ελληνική συνομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας εξέδωσε ανακοίνωση προς τα μέλη της που αφορούν στα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 04 έως τις 16 Μαρτίου 2021. 

Πλέον η Κέρκυρα βρίσκεται στο “κόκκινο” που μεταφράζεται σε επίπεδο υψηλού κινδύνου και στα καταστήματα λιανεμπορίου ισχύουν τα παρακάτω μέτρα: 

• Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away.

Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.

• Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.  

Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

• Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

• Το ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνει η κυβέρνηση να ακολουθήσουν τα καταστήματα εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.  

Σχετικά άρθρα