TerraMia: μία αυθεντική ιταλική γωνιά στην Κέρκυρα

TerraMia: μία αυθεντική ιταλική γωνιά στην Κέρκυρα

TerraMia: μία αυθεντική ιταλική γωνιά στην Κέρκυρα

«Terramia σημαίνει “γη μου”. Είναι ένα όνομα που μου βγήκε αυθόρμητα. Μετά από εμπειρία χρόνων στην Ιταλία, έχοντας τρία ιταλικά εστιατόρια και δύο ελληνικά, με τον σύζυγό μου τον Άλντο, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε και να ανοίξουμε ένα ιταλικό εστιατόριο στο νησί μας. Επέστρεψα στη γη μου, αλλά και ο άνδρας μου που η καταγωγή του είναι από το Λέτσε, έφερε κάτι από τη γη του μαζί μας, ως ο σεφ του εστιατορίου.»

Η κ. Σοφία μας υποδέχθηκε στην κομψή και απέριττη σάλα του TerraMia, και υπό τους ήχους απαλής μουσικής και τη συνοδεία της διακριτικής γεύσης του ερυθρού οίνου, μας σύστησε στο εστιατόριό της, όσο ο Άλντο ετοίμαζε το γεύμα μας στην κουζίνα. Η ατμόσφαιρα του TerraMia θα μπορούσε να περιγραφεί με μία λέξη ως χαλαρωτική. Καθώς το εστιατόριο είναι απομονωμένο από τους ήχους και την κίνηση της πόλης ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Κέρκυρας, ενώ τα γήινα χρώματα της σάλας με κάποιες μόνο έντονα κόκκινες λεπτομέρειες στη διακόσμηση, σε προδιαθέτουν θετικά για το γεύμα που πρόκειται να ακολουθήσει.

«Τι θα λέγατε για μία ποικιλία αλλαντικών και τυριών μέχρι να ετοιμαστεί το γεύμα σας;» μας ρωτάει η κ. Σοφία. Παρατηρούμε το προσωπικό να ανοίγει το ψυγείο που βρίσκεται στη σάλα και να μεταφέρει τα αλλαντικά και τα τυριά στην κουζίνα.
«Αυτή τη στιγμή θα κοπούν;» ρωτάμε.
«Βεβαίως» μας απαντά η κ. Σοφία, «για να έχουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους ζωντανά. Άλλωστε όλα τα πιάτα δημιουργούνται τη στιγμή που παραγγέλνει ο πελάτης. Και καθώς χρησιμοποιούμε μόνο γνήσια ιταλικά προϊόντα πρώτης ποιότητας, εάν η κουζίνα έκανε την προετοιμασία για παράδειγμα από το πρωί, το πιάτο θα έχανε την αυθεντική του γεύση και συνεπώς και την αξία του.»

«Οπότε όλα τα πιάτα σας είναι αυθεντικά ιταλικά και της ώρας;»
«Ακριβώς, μιλάμε για αυθεντική ιταλική κουζίνα με υλικά τα οποία είναι προσεκτικά διαλεγμένα. Το αλεύρι για παράδειγμα που φτιάχνεται το ζυμάρι για την πίτσα, είναι δουλεμένο στην πέτρα, δεν είναι δηλαδή το βιομηχανικό αλεύρι. Ή το μοσχάρι λίμουζιν που προσφέρουμε είναι ένα ιδιαίτερο κρέας με ειδική εκτροφή στη βόρεια Ιταλία και σιτεμένο 25 ημέρες. Επίσης πολλά από τα ζυμαρικά τα φτιάχνουμε εμείς, μιλάμε δηλαδή για φρέσκια πάστα. Όλα αυτά μαζί με τις αυθεντικές ιταλικές συνταγές συντελούν στο να σερβίρουμε πιάτα αγνά και πάνω από όλα ποιοτικά, γιατί το σημαντικότερο για εμάς είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, και σεβασμός σημαίνει να προσφέρεις ποιότητα.»

Ενώ μιλούσαμε, το τραπέζι μας γέμισε με χρώματα και αρώματα από τις γευστικές δημιουργίες του Άλντο και η κ. Σοφία διακριτικά αποσύρθηκε ώστε να μας αφήσει να δοκιμάσουμε τα πιάτα με το δικό μας τέμπο. Ο Άλντο μας ετοίμασε ταρτάρ κιμά με αυγό, φάβα από ξερά κουκιά, νιόκι χειροποίητα με κολοκύθα – ιταλικό λουκάνικο – τυρί scarmorza και κρέμα τρούφας, κολοχτύπα με linguini με άρωμα πορτοκαλιού, λαζάνια χειροποίητα με ραντίτσιο και ιταλικό λουκάνικο, και πίτσα με μοτσαρέλα από βουβάλι και γεμιστή μπορντούρα με τυρί ricotta – κάτι το οποίο πρώτη φορά συναντήσαμε στην Κέρκυρα.

Οι γεύσεις από τα πιάτα του TerraMia πράγματι αντιπροσωπεύουν τη λεπτεπίλεπτη και ντελικάτη αίσθηση της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, ενώ και η παρουσίασή τους είναι προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια καθώς ως γνωστόν «πρώτα τρώμε με τα μάτια». Το ξεχωριστό αυτό γεύμα έκλεισε με ιταλικά γλυκά, ενώ το άρωμα από το λικέρ Αμάρι που μας προσέφεραν στο τέλος, ήταν η πινελιά που ολοκλήρωσε την αίσθηση ότι πράγματι βρισκόμασταν σε μια γωνιά της Ιταλίας.

Η μόνη μας στενοχώρια ήταν ότι λόγω εποχής δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το γεύμα μας στον πανέμορφο κήπο που διαθέτει το TerraMia στο πίσω μέρος του, ένα σπάνιο «προσόν» για εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. Ανανεώσαμε όμως το ραντεβού μας με τις απολαύσεις του TerraMia για το συντομότερο δυνατόν, ευελπιστώντας ότι την επόμενη φορά ο καιρός θα μας επιτρέψει να δειπνήσουμε μέσα στο κλίμα της εξοχής που σου μεταφέρει η υπέροχη αυλή του!

Το TerraMia βρίσκεται στην οδό Βραΐλα Αρμένη 4 στο Τέννις και σας περιμένει να δοκιμάσετε τις μοναδικές του γεύσεις Τρίτη με Σάββατο από τις 18:00 το απόγευμα και την Κυριακή το μεσημέρι. Τηλέφωνο κρατήσεων: 690 984 1105.

Σχετικά άρθρα