Τεχνοποιήματα: ένας χειροποίητος θησαυρός στην Κέρκυρα

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της Κέρκυρας, συχνά συναντάς μικρούς αλλά πολύτιμους, κρυμμένους θησαυρούς και έναν από αυτούς τον ανακαλύψαμε λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Σαρόκο. Ο λόγος περί τα Τεχνοποιήματα, που βρίσκονται στην οδό Σπύρου Κοντομάρη 21 (η πρώτη κάθετος της Μητροπολίτου Μεθοδίου), και τα οποία είναι ένας χώρος μαγικός. Μαγικός επειδή όποιος τον επισκέπτεται μένει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των χειροποίητων αντικειμένων που κατασκευάζει, αλλά επίσης μαγικός γιατί είναι απίστευτο πώς σε έναν τόσο μικρό χώρο χωρούν και τόσα πολλά πράγματα!

Στα Τεχνοποιήματα μπορεί κάποιος να βρει ξεχωριστές και ευφάνταστες χειροποίητες κατασκευές, όπως είδη δώρων, κοσμήματα, διακοσμητικά για το σπίτι και το γραφείο ή την επιχείρηση, καθώς και μία τεράστια ποικιλία από παραμυθένια φωτιστικά για το παιδικό δωμάτιο (επιτραπέζια, δαπέδου αλλά και οροφής). Και καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό κατάστημα, αλλά ταυτόχρονα και για εργαστήριο, οποιοδήποτε αντικείμενο θα βρείτε εδώ είναι χειροποίητο, και για αυτό, και μοναδικό! Τα Τεχνοποιήματα ακόμη μπορούν να ξαναδώσουν ζωή στα παλιά σας αγαπημένα αντικείμενα και μικροέπιπλα, αναλαμβάνοντας την αναπαλαίωσή τους ή, αν το επιθυμείτε, ακόμη και τη μετατροπή τους σε κάτι πιο μοντέρνο, δίνοντάς τους έτσι μια νέα πνοή.

Επιπλέον όμως τα Τεχνοποιήματα, όπως αλλάζουν οι εποχές του χρόνου, σχεδόν μαγικά πάλι, μεταμορφώνονται και αυτά. Ανάλογα με την εποχή λοιπόν θα βρείτε εποχιακές κατασκευές, όπως Χριστουγεννιάτικα στολίδια, Πασχαλινό διάκοσμο, καλοκαιρινά κοσμήματα και αξεσουάρ, φθινοπωρινές δημιουργίες για τη διακόσμηση του σπιτιού, ακόμη και διακόσμηση για τις Απόκριες και το Halloween. Το ταλέντο από τα Τεχνοποιήματα όμως δεν σταματά στις χειροποίητες κατασκευές. Η ομάδα του αναλαμβάνει τόσο τη διακόσμηση παιδικού δωματίου όσο και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως γάμο, βάφτιση, ακόμη και σχολικά πάρτυ, αναλαμβάνοντας τα πάντα, από τη δημιουργία χειροποίητης πρόσκλησης και μπομπονιέρας, μέχρι φυσικά ολόκληρη τη διακόσμηση και το βιβλίο ευχών.

Τα Τεχνοποιήματα λοιπόν είναι ένα κατάστημα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, η ομάδα του όμως έχει μία ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά. Για τους γονείς που θέλουν να διοργανώσουν ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ, τα Τεχνοποιήματα αναλαμβάνουν την πλήρη διοργάνωσή του βασισμένη σε ένα ενιαίο θέμα (όπως για παράδειγμα πάρτυ με θέμα έναν παιδικό ήρωα), ξεκινώντας από τη διακόσμηση και φτάνοντας μέχρι την εύρεση ανιματέρ και την κάλυψη του παιδικού μπουφέ. Αντίστοιχη με το θέμα του πάρτυ φυσικά είναι και η πινιάτα που αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τα Τεχνοποιήματα, φτιαγμένη πάντα με την ιδιαίτερη προσοχή που δίνουν σε κάθε κατασκευή τους, εξασφαλίζοντας έτσι πολύωρη διασκέδαση σε όλα τα παιδιά που είναι καλεσμένα στο πάρτυ.

Η «αδυναμία» αυτή από τα Τεχνοποιήματα για τα παιδιά επεκτείνεται και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, που διοργανώνεται κάθε Σάββατο στο χώρο του εργαστηρίου-καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Με μία τυπική συμμετοχή κάθε μήνα, και μέσα από δραστηριότητες οι οποίες στηρίζονται στην ανακύκλωση των υλικών, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν κατασκευές περνώντας δημιουργικά τον χρόνο τους, αλλά ταυτόχρονα αποκτώντας και οικολογική συνείδηση!

Ένα είναι σίγουρο! Εάν ψάχνετε για ένα μοναδικό δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμη και για τον εαυτό σας, εάν θέλετε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με ξεχωριστό γούστο, ή εάν θέλετε να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ στο οποίο τα παιδιά και οι μεγάλοι θα περάσουν πανέμορφα, τα Τεχνοποιήματα είναι ένα κατάστημα το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε!

Τεχνοποιήματα

Χειροποίητες Κατασκευές με Φαντασία

Σχετικά άρθρα