Συνέντευξη με τον Κερκυραίο βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά

Συνέντευξη με τον Κερκυραίο βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά

Συνέντευξη με τον Κερκυραίο βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά

Ο πολυβραβευμένος Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μετρώντας πολλά χρόνια επιτυχημένης εμπειρίας στον χώρο της γαστρονομίας, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο sindetiras.gr και στην Ελεάννα Βασιλάκη, κατά την οποία μας αποκάλυψε τα μυστικά της επιτυχίας του.

Σήμερα, ως λάτρης της ελληνικής και ειδικότερα της Κερκυραϊκής κουζίνας, εργάζεται ως head chef στο πολυτελές και βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο Tudor Hall της Αθήνας, ενώ παράλληλα διδάσκει ως καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ Praxis.

Aς μάθουμε λοιπόν περισσότερα για τον ταλαντούχο Κερκυραίο σεφ: 

Μιλήστε μας λίγο για εσάς! Σε ποια ηλικία ξεκίνησε η πρώτη επαφή σας στο χώρο της μαγειρικής;
Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά σε μικρή ηλικία μετακομίσαμε με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα, όπου και μεγάλωσα. Από μικρή κιόλας ηλικία με είχε μαγέψει ο χώρος της μαγειρικής. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο στην αγάπη για τη γαστρονομία διαδραμάτισαν οι επισκέψεις μου στο εστιατόριο του θείου μου “Σπύρος & Βασίλης” αφού οι μυρωδιές της τοπικής κουζίνας με ώθησαν στον πειραματισμό. Ασφαλώς στην πορεία αποτέλεσε μοναδική επιλογή η φοίτησή μου στη σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων της Κέρκυρας. 

– Υπήρξε ποτέ κάποιος σεφ ο οποίος να σας ενέπνευσε στο να εξελιχθείτε;
Κατά την πορεία μου στην μαγειρική ανέκαθεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για εμένα. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν καταξιωμένοι σεφ του εξωτερικού, όπως ο Alain Passard και ο Michel Bras.

– Θα χαρακτηρίζατε κάποιο ως αγαπημένο υλικό στην κουζίνα;
Είμαι μεγάλος υποστηρικτής της φιλοσοφίας που θέλει να ακολουθούμε την εποχικότητα των προϊόντων. Σέβομαι και διαχειρίζομαι ξεχωριστά την κάθε πρώτη ύλη και εμπνέομαι από τα φυσικά προϊόντα. Ωστόσο όποια εποχή και να διανύουμε, αγαπώ πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να χρησιμοποιώ θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά συνδυαστικά με φρούτα και καρπούς.

– Το νησί της Κέρκυρας και τα στοιχεία του σας επηρεάζουν στην σύνθεση του μενού του Tudor Hall;
Θα έλεγα πως η Κέρκυρα και τα στοιχεία της πρωταγωνιστούν. Εξ αιτίας της πλούσιας ιστορίας και του νησιού μας και των πολλαπλών επιρροών που έχουν υποστεί τα παραδοσιακά μας πιάτα αναζητώ έναν συνδυασμό μαγειρικής και τέχνης στην σύνθεση του νέου μου μενού.

– Κάποιο αγαπημένο φαγητό το οποίο μαγειρέψατε κατά τη διάρκεια της καραντίνας;
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ομολογουμένως μας δόθηκε η ευκαιρία να πειραματιστούμε επάνω σε νέες συνταγές και ιδέες, ωστόσο αυτές που ξεχώρισαν στο τραπέζι μας ήταν οι σπιτικές και οι παραδοσιακές. Αυτές που θα έλεγε κανείς πως πάντοτε θα μας ξυπνούν διάφορες μνήμες. Μια από αυτές που επανέλαβα αρκετές φορές ήταν το Κερκυραϊκό σοφρίτο. 

– Έχετε σκεφθεί ποτέ να εγκατασταθείτε στην Κέρκυρα ανοίγοντας παράλληλα το δικό σας εστιατόριο;
Το βέβαιο είναι ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου επικρατεί η σκέψη του να επιστρέψω στην Κέρκυρα όταν αυτό καταστεί εφικτό και αφού έχω ολοκληρώσει κάποιους στόχους μου. Σίγουρα αποτελεί όνειρό μου να συμβάλλω και εγώ όσο μπορώ στη γαστρονομική ανάδειξη του τόπου μου που τόσα έχει να προσφέρει. 

 

Σας ευχαριστούμε θερμά chef για την υπέροχη συνέντευξη και για όσα μοιραστήκατε μαζί μας!

Σχετικά άρθρα