Συγκέντρωση ειδών πρώτης βοήθειας στην Κέρκυρα για τους πλημμυροπαθείς

Συγκέντρωση ειδών πρώτης βοήθειας στην Κέρκυρα για τους πλημμυροπαθείς

Συγκέντρωση ειδών πρώτης βοήθειας στην Κέρκυρα για τους πλημμυροπαθείς

Προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης με προορισμό τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες και πρωτοφανείς πλημμύρες συγκεντρώνονται και στην Κέρκυρα.

Η λίστα την οποία προτείνει ο Ερυθρός Σταυρός περιλαμβάνει τα εξής είδη:

  • Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, πχ κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες, δημητριακών, παστέλια, λάδι κ.α.)
  • Κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι
  • Φακοί και power band
  • Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά υγείας κ.α.)
  • Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές και είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα κ.α.)
  • Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά) και λοιπό φαρμακευτικό υλικό

Η συλλογή των παραπάνω ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία πραγματοποιείται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στο ισόγειο του κτηρίου της Παλαιάς Νομαρχίας (οδός Σαμάρα 13, Κέρκυρα, τηλ. 26613 62300) έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει ορίσει ως σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης (από τις 08:30 έως τις 14:30 κάθε μέρα έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023) το Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας πραγματοποιεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στο ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Κτιρίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας, 21 ης Μαρτίου 370, Λευκίμμη (περιοχή Άγιοι Θεόδωροι, πρώην κτίριο Εμπορικής Τράπεζας), κάθε μέρα έως και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, ώρες από τις 08:30 έως τις 13:30.

Η ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και η Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ενημερώνουν ότι η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα σχολεία και στη συνέχεια με ευθύνη των σχολείων θα συγκεντρωθούν στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, το οποίο θα είναι ανοιχτό καθημερινά (και Σάββατο-Κυριακή) 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης στο ισόγειο του κτιρίου των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Ι. Θεοτόκη 72), τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα