Στη Κέρκυρα διεξάγεται φέτος το Ετήσιο Συνέδριο της ΑΗΕΠΑ HELLAS

Για πρώτη φόρα στην ιστορία της Οργάνωσης AHEPA, της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης στο κόσμο, διεξήχθη διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο το Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS. Με γνώμονα την προστασία των μελών και σε πλήρη εναρμόνιση με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, η ηγεσία της Οργάνωσης προέβη στην υλοποίηση αυτού του Συνεδρίου.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 σε μια μαραθώνια συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών, τα μέλη της Οργάνωσης από όλη την Ελληνική επικράτεια συμμετείχαν στο διαδικτυακό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, στα πλαίσια του οποίου λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις στοχοθεσίας και προγραμματισμού της Οργάνωσης σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία Εκλέκτορες από όλη την Ελλάδα αποφάσισαν το επόμενο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS το έτος 2021 να πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Πρόκειται για κρίσιμη απόφαση η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το Τμήμα της Κέρκυρας έλαβε σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν την εξαιρετική και ουσιώδη λειτουργία του. Μέσα από μια διαδικασία πολυπαραγοντικής βαθμολόγησης των Τμημάτων, το HJ-34 Corcyra αναδείχθηκε ένα από τα τέσσερα καλύτερα της Περιφέρειας για το διάστημα 2019-2020. Ο Πρόεδρος του Chapter HJ-34 κ. Νίκος Δημητρόπουλος εξελέγη ομόφωνα Γραμματέας της Οργάνωσης για την περίοδο 2020-2021.

Στη θέση του Κυβερνήτη εξελέγη ο κ. Κώστας Βαρσάμης λαμβάνοντας μεγάλη διαφορά ψήφων από τον συνυποψήφιο του κ. Παντελή Μαραβέλια. Στη θέση του Αντικυβερνήτη εξελέγη ο απερχόμενος Γραμματέας κ. Χρήστος Καραπιπέρης.

Σε επίπεδο δράσεων του Τμήματος HJ-34 Corcyra έρχεται να προστεθεί ακόμα μία με αποδέκτες τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι Παιδικής Μέριμνας. Συγκεκριμένα το Chapter οργάνωσε γεύμα στο Ξενοδοχείο Blue Princess στη παραλία Λιαπάδων, καθώς και προσφορά δώρων χορηγία της Διεύθυνσης του Ξενοδοχείου.

Με μέριμνα του Τμήματος, σε τρία από τα μεγαλύτερα παιδιά που φιλοξενούνται στον φορέα καλύπτονται τα έξοδα μαθημάτων που απαιτούνται για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου και για τα αγόρια στο σύνολό τους προσφέρεται δωρεάν συμμετοχή σε Παιδικά Τμήματα τοπικού Αθλητικού Σωματείου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Δημητρόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμά τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου Blue Princess, τη Σχολή Οδηγών Τόμπρου και τον ιδιοκτήτη του Τουριστικού Γραφείου Vidos Travel κ. Κώστα Γιούργα για τη πολύτιμη αρωγή τους στην υλοποίηση των δράσεων του Τμήματος HJ-34 Corcyra.

Σχετικά άρθρα