Σεμινάρια Γαστρονομίας στην Κέρκυρα από την SiLICON Urban Ecosystem
Σεμινάρια Γαστρονομίας στην Κέρκυρα από την SiLICON Urban Ecosystem
Σεμινάρια Γαστρονομίας στην Κέρκυρα από την SiLICON Urban Ecosystem
26 Ιανουαρίου 2024Η SiLICON Urban Ecosystem πραγματοποιεί στην Κέρκυρα δύο κορυφαία σεμινάρια γαστρονομίας τα οποία απευθύνονται σε Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης, Ιδιοκτήτες και Στελέχη Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, Επαγγελματίες Chef – Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, F&B managers. Επενδύστε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας και εξασφαλίστε την ανταγωνιστικότητά σας, μέσα από τη μοναδική ευκαιρία που σας προσφέρει η SiLICON!
Η Τέχνη της σύγχρονης λειτουργίας μιας Επαγγελματικής Κουζίνας
Η Τέχνη της σύγχρονης λειτουργίας μιας Επαγγελματικής Κουζίνας – Η επιτυχία ενός εστιατορίου σήμερα
Απευθύνεται σε:
Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης, Ιδιοκτήτες και Στελέχη Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, Επαγγελματίες Chef – Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, F&B managers.
Θεματολογία
27/3/2024 CWC PRO Master Class – Διάλεξη,
Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της βιομηχανίας της φιλοξενίας, η επιτυχία δεν αφορά μόνο το τι υπάρχει στο πιάτο αλλά και το πώς φτάνει εκεί. Για τους επαγγελματίες της γαστρονομίας και της φιλοξενίας, το σεμινάριο με θέμα “ Η Τέχνη της σύγχρονης λειτουργίας μιας Επαγγελματικής Κουζίνας – Η επιτυχία ενός εστιατορίου σήμερα” είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους.
Σε συνδυασμό με την ενημέρωση και την κατανόηση της σημασίας για την υποστήριξη των τοπικών προϊόντων, το σεμινάριο αυτό υπόσχεται μια μεταμορφωτική εμπειρία.
- Η Τέχνη της σύγχρονης λειτουργίας μιας Επαγγελματικής Κουζίνας
- Η επιτυχία ενός εστιατορίου σήμερα
- Η σημασία της στήριξης των τοπικών προϊόντων
Θεματικές ενότητες
- Κατανόηση της γαστρονομικής σας ταυτότητας
- Γαστρονομική φιλοσοφία
- Δομικά στοιχεία ενός σαγηνευτικού μενού
- Εποχικότητα και φρεσκάδα
- Δημιουργία μιας ιστορίας μενού
- Προσαρμογή στις τάσεις και τις προτιμήσεις των επισκεπτών
- Προσέγγιση με επίκεντρο τον επισκέπτη
- Το σερβίρισμα ως οπτική αφήγηση
- Εκπαιδεύστε το προσωπικό για να μεταφέρει την αφήγηση
- Ακρίβεια στην προετοιμασία
- Συμφωνία της ομαδικής εργασίας
- Η δημιουργικότητα ως βασικό συστατικό
- Κυριαρχία της τεχνικής
- Προσαρμογή στον ρυθμό της εξυπηρέτησης
Η σημασία της στήριξης των τοπικών προϊόντων
- Προώθηση της Τοπικής Οικονομίας
- Βελτίωση της Ποιότητας των Προϊόντων
- Βιώσιμη Πρακτική
- Δημιουργία Σχέσεων με την Κοινότητα
- Ποικιλία και Πολυπολιτισμική Εμπειρία
- Αυξημένη Ανταγωνιστικότητα
- Ανάδειξη Τοπικών Παραδόσεων
- Κοινωνική Ευαισθησία
Εισηγητής: Ηλίας Λόγγος
Ο Ηλίας Λόγγος είναι διευθυντής προγράμματος εκπαίδευσης του ΚΔΒΜ CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES με έδρα της Θεσσαλονίκη.
Από το 2006 -2012 για λογαριασμό της εταιρίας PERNOD RICARD HELLAS έχει εκπαιδεύσει 3240 εργαζομένους στην εστίαση σε όλη την Ελλάδα μέσα από 575 σεμινάρια σε 370 bar, εστιατόρια και ξενοδοχεία 5 αστέρων . Το πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο BEYOND EXPECTATION SUPPORT TO TRADE έχει αναγνωριστεί ως πρωτοπόρο στην Ελληνική αγορά. Έχει στο portfolio του τον συντονισμό της έκδοσης του βιβλίου Bartender Manual 2007, τη συγγραφή του εκπαιδευτικού βιβλίου της CWC PRO με τίτλο ΤΗΕ CULINARY ΑRT
Ως διευθυντής προγράμματος του διευθυντής προγράμματος του ΚΔΒΜ CWC PRO έχει διοργανώσει περισσότερα από 450 σεμινάρια για επαγγελματίες μάγειρες, παράλληλα διδάσκει στα ταχύρρυθμα προγράμματα μαγειρικής της σχολής.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.
Art of Plating – H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων
CWC PRO Masterclass «Art of Plating – H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων»
Απευθύνεται σε:
Επαγγελματίες Chef – Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης, F&B managers.
Θεματολογία
Στο Master class σεμινάριο της CWC PRO ο Παναγιώτης Δεληθανάσης της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τεχνικές, μυστικά και ιδέες για τα στησίματα των πιάτων:
Θα κατανοήσουμε τι ακριβώς χρειάζεται για να στήσουμε ένα όμορφο πιάτο.
Θα δούμε απλά και περίπλοκα στησίματα αναλόγως το ύφος του επαγγελματικού χώρου που απευθυνόμαστε.
Με παραδείγματα και δοκιμές θα μάθουμε για την αρμονία των χρωμάτων.
Πως η γεύση και η υφή του υλικού μας αναδεικνύει την εμφάνιση του πιάτου.
Στήνουμε πιάτα ανάλογα την εποχή και το style.
Θα δούμε μικροεργαλεία που χρειαζόμαστε για το plating.
Πως θα δημιουργήσουμε εντυπωσιακά πιάτα χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά.
Ποια είναι τα κατάλληλα σκεύη για να σερβίρουμε.
Πως θα κάνουμε σωστή επιλογή των σκευών.
Ποιος είναι ο χρόνος προετοιμασίας .
Πως θα διορθώσουμε τα τυχόν λάθη που έχουν γίνει .
Πως το πιάτο μας θα δημιουργήσει εξαιρετική εντύπωση.
Ποια είναι τα τρικς και τα τιπς που θα απογειώσουν την εικόνα
Εισηγητής: Παναγιώτης Δεληθανάσης
Ο chef Παναγιώτης Δεληθανάσης είναι Executive chef στο Akti Dovil και στο Garcon Brasserie. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην σχόλη του Alain Ducasse στο Παρίσι και έχει κάνει stage στο βραβευμένο με 1* Michelin Galvin la Chappelle στο Λονδίνο. Δραστηριοποιείτε στον χώρο της γαστρονομίας από το 1999 και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ξενοδοχεία όπως το Sani, το Danai beach resort, το Makedonia Palace και το Ekies αλλά και σαν private chef σε πολυτελείς βίλλες καθώς και με σημαντικά εστιατόρια όπως ο Μανδραγόρας, το Garcon brasserie και το Marea. Από το 2014 συνεργάζεται με το CWC PRO όπου διδάσκει την μαγειρική τέχνη και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.