Σε anime digital μορφή η παραδοσιακή φορεσιά της Κέρκυρας

Σε anime digital μορφή η παραδοσιακή φορεσιά της Κέρκυρας

Σε anime digital μορφή η παραδοσιακή φορεσιά της Κέρκυρας

O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» πρωτοτυπεί και παρουσιάζει την καλλιτεχνική ιδέα της Βάνας Μάντου, με την απεικόνιση των παραδοσιακών φορεσιών των Επτανήσων σε μορφή Digital art!

Η προσπάθεια αυτή, ξεκίνησε αρχικά από την αγάπη της στους παραδοσιακούς χορούς, αλλά και στα σχέσια Anime, λίγο καιρό πριν.
Εν μέσω καραντίντας (λόγω COVID -19) και εφόσον ο Σύλλογός μας παρέμεινε κλειστός, η Βάνα Μάντου αποφάσισε να προσφέρει ένα δώρο στον Πρόεδρο και χοροδιδάσκαλό μας κο Τουλάτο Κωνσταντίνο, το πρώτο επίσημο digital art με παραδοσιακές φορεσιές, το ζευγάρι με τις φορεσιές της Κεφαλονιάς.

Ο Πρόεδρός μας την παρότρυνε να δημιουργήσει και τα υπόλοιπα Επτάνησα ένα-ένα. Έτσι ακολούθησαν η Κέρκυρα, η Λευκάδα, οι Παξοί, η Ιθάκη, η Ζάκυνθος και τα Κύθηρα.
Νοιώθουμε εξαιρετικά υπερήφανοι που ο Σύλλογός μας έχει μέλη του τόσο αξιόλογα και δημιουργικά παιδιά, τα οποία ασχολούνται παράλληλα με τις σπουδές τους αλλά και με τα καλλιτεχνικά, σε όλες τους τις μορφές. Για τον ανωτέρω λόγο, θα πραγματοποιηθεί σύντομα, αναλόγω των εξελίξεων λόγω των μέτρων, και ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιασθούν τα εν λόγω Anime Digital Art και επισήμως, για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερο Δελτίο τύπου.
Το δελτίο τύπου υπογράφει ο Πρόεδρος Κων/νος Τουλάτος και η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου Ευαγγελία Ρωτούς.

Σχετικά άρθρα