“7 Sins” Cocktail Bar: Εκεί που αξίζει να αμαρτήσεις!

“7 Sins” Cocktail Bar: Εκεί που αξίζει να αμαρτήσεις!

“7 Sins” Cocktail Bar: Εκεί που αξίζει να αμαρτήσεις!

Οι αμαρτίες είναι ανθρώπινες. Είναι αυτές άλλωστε, που σε μεγάλο βαθμό, καθορίζουν τη ζωή μας. Όμως, σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, “αμαρτία εξομολογημένη, δεν λογίζεται σαν αμαρτία”. Και η δική μας αμαρτία ως η ομάδα του sindetiras, είναι ότι την πρώτη φορά που περάσαμε από το δρόμο στο Μπαρμπάτι, το 7 Sins Cocktail Bar ξέφυγε της προσοχής μας.

Ωστόσο το πιο υποψιασμένο μάτι, θα παρατηρήσει ότι στη στάση του λεωφορείου στη μέση του χωριού, υπάρχει τοποθετημένος ένας απέριττος αλλά χρηστικός πάγκος μαζί με δύο χαμηλά σκαμπό. Και από απέναντι ακριβώς, δίπλα από τη διάβαση των πεζών, ήχοι jazz – funk σε καλούν για μια στάση μετά το απογευματινό σου μπάνιο, ή κατά τη βραδινή σου βόλτα.

Περνώντας το δρόμο απέναντι λοιπόν και διαβαίνοντας την είσοδο του 7 Sins, αισθανθήκαμε αμέσως όχι πελάτες, αλλά καλεσμένοι του μαγαζιού. Από την υποδοχή που μας επεφύλαξαν οι άνθρωποι του 7 Sins, μέχρι και την retro αισθητική του μαγαζιού, τα πάντα σε κάνουν να νιώσεις οικεία και φιλόξενα. Ταυτόχρονα όμως ο χώρος αυτός, περιέχει και μία δόση μαγείας. Ανάμεσα στις ζεστές κουβέντες και τα καλοκάγαθα πειράγματα, ο Σπύρος και ο Αλέξανδρος, ο ιδιοκτήτης και ο bartender του μαγαζιού, θα σε κοιτάξουν στα μάτια και θα σε ρωτήσουν ποιες είναι οι αγαπημένες σου γεύσεις στο ποτό. Και στη συνέχεια ως δια μαγείας θα σου φτιάξουν ένα tailor-made cocktail που θα ταιριάζει στα γούστα σου!

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που κάνει το 7 Sins να διαφέρει από ένα τυπικό cocktail bar. Με πολλή αγάπη για την τέχνη του cocktail, αλλά ταυτόχρονα και με πολλή αγάπη για την Κέρκυρα, το κάθε cocktail που σερβίρεται εδώ έχει και ένα twist που στηρίζεται στο ελληνικό, και κατά κύριο λόγο στο κερκυραϊκό στοιχείο. Όπως για παράδειγμα το νούμπουλο Κέρκυρας που γίνεται in-fusion μέσα σε bourbon προσδίδοντάς του αυθεντικό κερκυραϊκό άρωμα, ή το φρούτο κουμ-κουάτ που γίνεται in-fusion με βότκα για ακόμη περισσότερο κερκυραϊκό twist στα old-fashioned cocktails!

Το πιο συναρπαστικό όμως στο 7 Sins είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά σου. Οι βάσεις των cocktails που γίνονται in-fusion ωριμάζουν σε γυάλινα βάζα ψηλά πίσω από το μπαρ, ενώ και τα υπόλοιπα υλικά που θα μπουν στο shaker, τα βλέπεις επάνω στη μπάρα. Ταυτόχρονα όμως βλέπεις και όλη τη διαδικασία της ετοιμασίας του ποτού σου, είτε εάν κάθεσαι μέσα στο μαγαζί, είτε απ’ έξω από το πλαϊνό του παράθυρο που προσφέρει απλόχερη θέα στις κινήσεις του bartender.

Το 7 Sins είναι ένα μέρος λοιπόν που το ανακαλύπτεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το ότι βρίσκεται ακριβώς επάνω στο δρόμο, αρχικά μας ξένισε λίγο. Όμως το γεγονός ότι η θέση του σου δίνει άμεση επαφή με την κίνηση στο Μπαρμπάτι, είναι τελικά και αυτό ένα μέρος της εμπειρίας του 7 Sins – πρόκειται άλλωστε για ένα αυθεντικό cocktail bar, από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Κέρκυρα. Και μαζί με το ποτό ή το cocktail που θα απολαύσεις, ζεις και ολόκληρη την εμπειρία του 7 Sins. Από την κίνηση του δρόμου και τη μουσική που καθώς περνά η ώρα οι ρυθμοί της δυναμώνουν, μέχρι τις ιστορίες που έχει να σου αφηγηθεί η διακόσμηση του μαγαζιού αλλά και το ξεχωριστό cocktail που θα πιεις.

Σχετικά άρθρα