Πώς αυξάνω πρακτικά τις επιλογές που διαθέτει η επιχείρησή μου;

Πώς αυξάνω πρακτικά τις επιλογές που διαθέτει η επιχείρησή μου;

Πώς αυξάνω πρακτικά τις επιλογές που διαθέτει η επιχείρησή μου;

Η σημαντικότητα της ευελιξίας στο mindset είναι ένα θέμα που το έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενο άρθρο. Όπως εξηγήσαμε βελτιώνεται με ασκήσεις και τεχνικές του NLP. Αναπτύσσεται όμως και με την προσωπική εξάσκηση,  που κάνει ο καθένας μόνος του στην καθημερινότητά του, η αξία της οποίας είναι αναντικατάστατη.

Πώς ακριβώς μπορούμε να κάνουμε τέτοια εξάσκηση με τον εαυτό μας μόνοι μας;

Συχνά αυτό που περιορίζει τις εναλλακτικές που μπορεί να βρει ο νους μας είναι ότι βλέπουμε τα πράγματα μέσα από έτοιμες, παγιωμένες και προκαθορισμένες απόψεις. Πολλές φορές έχουμε ήδη αποφασίσει ποιες λύσεις είναι εφικτές και ποιες όχι, χωρίς να γνωρίζουμε πλήρως όλες τις δυνατότητες κάθε επιλογής.

Τι θα γινόταν όμως αν αποφασίζαμε να δούμε την κατάσταση δίχως έτοιμη σκέψη;

Αν δηλαδή «φορούσαμε» μόνο την περιέργειά μας και προσπαθούσαμε να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή και κάθε γωνίτσα από το θέμα μας. Δίχως να κρίνουμε, δίχως να απορρίπτουμε, αλλά μόνο με την περιέργεια του να ανακαλύψω να μάθω, να εισπράξω κι άλλη πληροφορία.  Με τις κεραίες μου τεντωμένες και με διάθεση εξερεύνησης.

Τι είναι αυτό που περιορίζει την περιέργεια κι εμποδίζει αυτό το mindset;

Αυτά που θεωρούμε ότι ξέρουμε, ότι «δεν γίνονται» ή «δεν θα δουλέψει» και άλλα τέτοια πιστεύω και απόψεις, είναι αυτά που περιορίζουν τα όσα ο νους μπορεί να ανιχνεύσει ή και να δημιουργήσει ως λύσεις, εναλλακτικές επιλογές και μονοπάτια προς την επίτευξη ενός στόχου.

Μόλις αφήσουμε στην άκρη τους περιορισμούς και αποφασίσουμε να καλλιεργήσουμε την περιέργεια, οι επιλογές που ξεδιπλώνονται μπροστά μας είναι πάμπολλες. Φυσικά, όπως κάθετι άλλο, όσο περισσότερο το εξασκώ τόσο καλύτερος και ταχύτερος γίνεται ο νους σε αυτό.

Έτσι βρίσκω όλο και περισσότερους άρα και καλύτερους τρόπους να καλύψω πληρέστερα τις ανάγκες των πελατών μου, πώς να διαχειριστώ μια δυσκολία με ένα συνεργάτη, πώς να επιβιώσω ευκολότερα μέσα στην καραντίνα ή και γιατί όχι ακόμη και να αναπτυχθώ μέσα σε αυτήν.  Όταν καταφέρω να αναπτύξω αυτό το mindset, τότε the sky is the limit.

 

Γράφει η Ιωάννα Κάμπη

Οικονομολόγος MSc.

Owner και Founder της NLP Ionian

Σχετικά άρθρα