Πασχαλινά μοσχοβολιστά κουλουράκια με βούτυρο Κερκύρας
Πασχαλινά μοσχοβολιστά κουλουράκια με βούτυρο Κερκύρας
Πασχαλινά μοσχοβολιστά κουλουράκια με βούτυρο Κερκύρας
27 Απριλίου 2021Το Πάσχα είναι προ των πυλών, που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα που το κάθε σπίτι θα πλημμυρίσει με αρώματα από τσουρέκια, φογάτσες και σπιτικά εδέσματα. Ωστόσο εάν κάτι δεν μπορεί να λείπει από τις συνταγές των ημερών, αυτό είναι τα σπιτικά πασχαλινά κουλουράκια που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ μας. Η ευχαρίστηση είναι διπλή όταν τα απολαμβάνουμε, αφού πέρα από την χαρά που μας διακατέχει επειδή τα έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι, το άρωμα και η υφή τους είναι τόσο μοναδική που ξυπνούν όλες τις παιδικές πασχαλινές μας μνήμες…
Βρήκαμε για εσάς λοιπόν την τέλεια συνταγή για τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια για να αποκτήσει το Πάσχα σας ακόμα περισσότερη γεύση και άρωμα!
Υλικά για 20-30 κουλούρια
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. βούτυρο Κερκύρας
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 10 γρ. baking powder (μισό φακελάκι ή 2 κ.γ. περίπου)
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Γαρίφαλο σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη να ενωθούν.
- Προσθέτουμε τα δύο αυγά και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος, βάζουμε το χυμό πορτοκάλι και ενώνουμε τα υλικά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά δουλεύοντας με τα χέρια ώσπου να πάρουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάθουμε κουλουράκια.
- Δοκιμάζουμε αρκετά λεπτά κορδόνια γιατί όσα κουλούρια είχαν τέλειο σχήμα άψητα όταν μπήκαν στο φούρνο φούσκωσαν και έγιναν κάπως χοντροκομμένα.
- Το πιο εύκολο είναι το στριφτό πάντως που δίνει και ωραίο σχήμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τα κουλούρια με καλή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30′ λεπτά περίπου, ώσπου τα κουλούρια να παίρνουν ελαφρώς ξανθό χρώμα.
- Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο πιο σκούρα γίνονται, αλλά και πιο τραγανά. Αλλιώς παραμένουν λευκά και πιο αφράτα.
Καλά ψησίματα και Καλό Πάσχα σε όλους!