Νέο τεύχος του περιοδικού “Ο Πόρφυρας”

Νέο τεύχος του περιοδικού “Ο Πόρφυρας”

Νέο τεύχος του περιοδικού “Ο Πόρφυρας”

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Πόρφυρας» (Νο 172-173), Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020), με το οποίο το περιοδικό εισήλθε στο 41ο έτος ανελλιπούς παρουσίας του με πανελλήνια εμβέλεια, τον τόνο δίνουν ο Γιώργος Θεοτοκάς (με ανακοινώσεις παλαιότερου συνεδρίου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών) και ο ποιητής Ορέστης Αλεξάκης (με σελίδες συναισθηματικές και ταυτόχρονα ουσιαστικές).

Οι σελίδες για τον Γιώργο Θεοτοκά περιλαμβάνουν τη στρογγυλή τράπεζα του συνεδρίου, με θέμα «Η γενιά του ’30 και οι δύο διχασμοί», (Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης Τίτος Πατρίκιος, συντον. Περικλής Παγκράτης), καθώς και ανακοινώσεις που υπογράφουν οι, Φ.Δ. Δρακονταειδής, Λίζυ Τσιριμώκου, Διονύσης Φλεμοτόμος, Σταυρούλα Τσούπρου, Ιωάννης Μωραΐτης, Κατερίνα Μουστακάτου, Γιώργος Βλαχοπάνος, Χριστίνα Λούρη, Αγγελική Πεχλιβάνη, Σπύρος-Μάριος παγκράτης, Αργυρώ Λουλαδάκη, Ηρακλής Ψάλτης, Περικλής Παγκράτης και Νικολέτα Ζαμπάκη.

Τις σελίδες για τον Ορέστη Αλεξάκη υπογράφουν οι, Χρύσα Σπυροπούλου, Αγγελική Σιδηρά, Ζέτα Κουντούρη, και Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, ενώ περιλαμβάνεται και μια συζήτηση μεταξύ των, Περικλή Παγκράτη, Νάσου Μαρτίνου, Δημήτρη Κονιδάρη, Κώστα Σουέρεφ και Σωτήρη Τριβιζά, που είχε πραγματοποιηθεί εις μνήμη στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών στις 27-5-2015).

Στις «Επισημάνσεις», στις «Μικρές Επιστροφές» και στην κριτική βιβλίων, η Ειρήνη Πυρπίλη, ο Δημήτρης Κονιδάρης, η Ευσταθία Δήμου, ο Χάρης Ψαρράς και η Παναγιώτα Καρκάνη.

Το επαναλαμβανόμενο κόσμημα στις σελίδες του «Πόρφυρα» είναι, όπως πάντα, του Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), και το τεύχος εικονογραφείται με έργα του Νίκου Κόκκαλη. To εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Αριστείδη Αυγερινό.

Πόρφυρας 172-173.

Σελίδες 208, τιμή 8 ευρώ.

Σχετικά άρθρα