Μπήκαμε στο μάτι του “Κυκλώνα”

Ο κυκλώνας είναι ένα έντονο μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο όμως σπάνια παρατηρείται στον ελληνικό χώρο. Ωστόσο καθώς φαίνεται στην Κέρκυρα, και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο στην Αλεπού, υπάρχει ένας μόνιμος κυκλώνας που περιστρέφεται γύρω από τα ανταλλακτικά, τα λιπαντικά και τα αξεσουάρ αυτοκινήτων και φορτηγών. Εμείς τολμήσαμε και βρεθήκαμε στο «μάτι» του, δηλαδή στην εταιρία ΚΥΚΛΩΝ καθώς συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη της Νίκο Παγιάτη, ο οποίος και μας μίλησε για την επιχείρησή του.

– Νίκο πες μας λίγα λόγια για την ιστορία της ΚΥΚΛΩΝ.
Η εταιρεία ξεκίνησε από τον πατέρα μου στις αρχές του 1990 με κύριο σκοπό την προμήθεια στην αγορά της Κέρκυρας λιπαντικών, αντιπροσωπεύοντας τότε σε μεγάλο βαθμό τα λιπαντικά Cyclon – εξού και το δικό μας όνομα, καθώς και μπαταριών για οχήματα και μηχανήματα. Με τον καιρό οι δραστηριότητες της ΚΥΚΛΩΝ επεκτάθηκαν οπότε η επιχείρηση ξεκίνησε να ασχολείται και με τα ανταλλακτικά. Τα τελευταία πέντε χρόνια το κατάστημα έχει περάσει πλέον στα δικά μου χέρια, και εδώ μπορεί κάποιος να βρει ή να παραγγείλει οτιδήποτε χρειάζεται για το αμάξι και το φορτηγό του.

– Δηλαδή τι ακριβώς μπορεί κάποιος να βρει στην ΚΥΚΛΩΝ;
Οι βασικές κατηγορίες που εμπορευόμαστε είναι λιπαντικά, μπαταρίες, ανταλλακτικά όλων των ειδών για τα μηχανολογικά και τα ηλεκτρολογικά μέρη ενός οχήματος, χημικά για τη συντήρηση και την περιποίησή του, είδη φανοποιείας – από φώτα μέχρι και προφυλακτήρες – και αξεσουάρ για αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία. Επιπλέον καλύπτουμε και μια μικρή γκάμα για μοτοσυκλέτες όσον αφορά τα λιπαντικά και τα χημικά.

– Παρατηρούμε ότι μέσα στο κατάστημα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία κωδικών, ένας πραγματικός κυκλώνας αξεσουάρ και ανταλλακτικών!
Το κατάστημα πράγματι είναι ασφυκτικά γεμάτο και αυτό που μας λέει ο κόσμος είναι ότι μπορούν να βρούν σε εμάς πράγματα που δεν τα βρίσκουν αλλού. Έχουμε μεγάλη ποικιλία αλλά επίσης έχουμε το πλεονέκτημα ότι είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο, γνωρίζουμε πολλές και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες και για αυτό μπορούμε και να φέρουμε οτιδήποτε μας ζητηθεί και γρήγορα και σε πολύ καλή τιμή. Οτιδήποτε μας ζητηθεί, είτε από ανταλλακτικά, είτε από οτιδήποτε άλλο μπορούμε να διαθέσουμε, μπορούμε να το έχουμε την επόμενη ημέρα κατά 99%. Το πιο πιθανό όμως είναι να βρίσκεται ήδη μέσα στο στοκ μας.

– Η ΚΥΚΛΩΝ δηλαδή απευθύνεται στον επαγγελματία ή στον ιδιώτη καταναλωτή;
Και στους δύο. Εδώ θα βρούνε τα πάντα που χρειάζονται είτε για προσωπική είτε για επαγγελματική χρήση. Για παράδειγμα στα λιπαντικά και στα χημικά υπάρχουν οι μικρές συσκευασίες, αλλά και οι συσκευασίες μεγάλης ποσότητας. Περαιτέρω όμως, σε εμάς θα έρθει και ο επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος για παράδειγμα θέλει να αγοράσει τα ανταλλακτικά μόνος του για το service του οχήματος, γιατί θέλει να γνωρίζει και την ποιότητα που παίρνει αλλά και την τιμή τους.

– Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η ΚΥΚΛΩΝ έχει να προτείνει λύσεις για οτιδήποτε χρειαστεί κάποιος σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ.
Και όχι μόνο. Πάντοτε προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον πελάτη, όποιος και αν είναι αυτός. Όπως για παράδειγμα στα καλύμματα των καθισμάτων. Διαθέτουμε μία μεγάλη γκάμα από σχέδια και χρώματα υφασμάτων, και ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου, δίνουμε εμείς παραγγελία σε μία βιοτεχνία στην Αθήνα και σε μία εβδομάδα έχουν έτοιμο το κάλυμμα. Και επιπλέον το τοποθετούμε εμείς δωρεάν στο όχημα, καθώς πρόκειται για μία χρονοβόρα αλλά και δύσκολη διαδικασία, οπότε εμείς αναλαμβάνουμε και την σωστή τοποθέτηση των καλυμμάτων.

– Άρα δεν προσφέρετε μόνο λύσεις αλλά και σωστή εξυπηρέτηση.
Ήμασταν και παραμένουμε μία οικογενειακή επιχείρηση, επειδή μας αρέσει αυτός ο χαρακτήρας. Με άμεσο τρόπο θα σου απαντήσουμε αν μπορούμε να σε εξυπηρετήσουμε, και αν δεν μπορούμε, τότε θα προτείνουμε κάποια άλλη λύση η οποία να αρμόζει στα μέτρα τα δικά σου. Γιατί ξέρουμε ότι ο απλός κόσμος θα έρθει σε εμάς για κάποιο θέμα που τον απασχολεί σχετικά με το όχημά του, οπότε κι εμείς προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΚΥΚΛΩΝ

Ανταλλακτικά - Χημικά - Λιπαντικά - Αξεσουάρ

Σχετικά άρθρα