Μουσείο Μουσικής “Παλαιάς Φιλαρμονικής”: Ανοίγει τις πόρτες του και πάλι από τις 07 Ιουνίου

Μουσείο Μουσικής “Παλαιάς Φιλαρμονικής”: Ανοίγει τις πόρτες του και πάλι από τις 07 Ιουνίου

Μουσείο Μουσικής “Παλαιάς Φιλαρμονικής”: Ανοίγει τις πόρτες του και πάλι από τις 07 Ιουνίου

Με δύο μήνες καθυστέρηση λόγω των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας το Μουσείo Μουσικής «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος» της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας είναι και πάλι επισκέψιμο από την Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021.

Ακολουθώντας την πρόσφατη σχετική νομοθετική πρόβλεψη που επιτρέπει πλέον τη λειτουργία των μουσείων ανά την επικράτεια, το Μουσείο Μουσικής είναι πλέον έτοιμο να δεχτεί τους επισκέπτες του, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό:
1) Θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παραμονή στο χώρο δύο (2) επισκεπτών με μόνη εξαίρεση τις οικογένειες (γονείς συν τέκνα). Τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.
2) Προβλέπεται η απολύμανση των χεριών πριν την είσοδο στον και μετά την έξοδο από τον χώρο του Μουσείου. Η χρήση μάσκας είναι αυτονοήτως δεδομένη. 3) Η παραμονή στον χώρο του Μουσείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά της ώρας.
4) Δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση κανενός σε άλλον χώρο του κτηρίου της Φιλαρμονικής πλην του Μουσείου και των βοηθητικών χώρων του (1ος όροφος).
5) Προβλέπεται ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από τον χώρο του Μουσείο.
6) Στη φάση αυτή δεν είναι δυνατή η ξενάγηση και παρουσία στον χώρο γκρουπ επισκεπτών.

Το Μουσείο Μουσικής της «Παλαιάς Φιλαρμονικής», το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα και έχον πλέον και τη σχετική αναγνώριση από το Υπουργείο Πολιτισμού (Μητρώο Μουσείων Νεώτερου Πολιτισμού), τιμά την εφετινή επέτειο των 200 ετών της Παλιγγενεσίας με εκθέματα, όπως το πιάνο του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (στο οποίο συντέθηκε το 1829 ο Εθνικός μας Ύμνος) και την πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση του Ύμνου εις την Ελευθερίαν των Μάντζαρου / Σολωμού (Λονδίνο, 1873).

Με αίσθημα ευθύνης προς τους επισκέπτες του και σεβασμού προς την ιστορικότητα που εκπροσωπεί το Μουσείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί φιλόμουσους και φιλίστορες από την 7η Ιουνίου 2021, Δευτέρα έως και Σάββατο, 9.30–13.30.

Πρόσθετοι τρόποι επικοινωνίας:
Τηλ.: 26610 38765 / 6974319983 / 6977243289
Εmail: info@museum.fek.gr
Τwitter: https://twitter.com/corfumusmuseum

Σχετικά άρθρα