Μοσχαράκι με πουρέ πατάτας & σάλτσα κουμκουάτ

Μοσχαράκι με πουρέ πατάτας & σάλτσα κουμκουάτ

Μοσχαράκι με πουρέ πατάτας & σάλτσα κουμκουάτ

Τι θα λέγατε για ένα πρωτότυπο Κυριακάτικο φαγητό με άρωμα Κερκύρας;

Μαγειρέψτε μοσχαράκι αρωματισμένο με σάλτσα κουμκουάτ και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με την παρακάτω γευστικότατη συνταγή! 

Συνοδεύστε ιδανικά το πιάτο σας με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας!

Υλικά

  • 400 γρ μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 5 κουμ κουάτ (τη φλούδα τους)
  • 3 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
  • 3 μανταρίνια (τον χυμό τους)
  • 1-2 κσ μέλι (αναλόγως την οξύτητα των εσπεριδοειδών)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 700 ml νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κουμ κουάτ. Βράζουμε τη φλούδα τους με το μέλι σε 700 ml νερό για 15′. Αφαιρούμε την φλούδα από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Σιγοβράζουμε για 50′.

Προσέχουμε να μην κολλήσει η σάλτσα στην κατσαρόλα!
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. 

Σχετικά άρθρα