Μια βόλτα στον μαγευτικό κήπο με τα αγάλματα…

Μια βόλτα στον μαγευτικό κήπο με τα αγάλματα…

Μια βόλτα στον μαγευτικό κήπο με τα αγάλματα…

Το περίφημο Μποσκέτο ή αλλιώς ”o κήπος με τα αγάλματα” βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας δίπλα στο Παλαιό Φρούριο. Αποτελεί ιδανικό μέρος για ατέλειωτες βόλτες και χαλάρωση τις ηλιόλουστες μέρες. Το μικρό αυτό άλσος, όπως μεταφράζεται από την ιταλική λέξη boschetto, έχει δύο εισόδους, εκ των οποίων η μία είναι η κεντρική επί της οδού των Αγωνιστών Πολυτεχνείου και η άλλη μικρότερη δίπλα στο ναό της Παναγίας Μανδρακίνας.

Πνιγμένο στα φυτά, τα λουλούδια και τα αρώματα περιέχει προτομές και αγάλματα συγγραφέων και φιλελλήνων που έζησαν στο νησί, δύο μικρές στέρνες με χρυσόψαρα, δυο πέτρινα περίπτερα, καθώς και μία παιδική χαρά. Το μεγάλο σιντριβάνι στο κέντρο και δύο ακόμη τοποθετημένα συμμετρικά στις άκρες του κήπου συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα του Μποσκέτο. Λέγεται ότι η πριγκίπισσα Σίσσυ συνήθιζε να απολαμβάνει τον περίπατο της στο μέρος αυτό. 

Εισερχόμενοι από την κεντρική είσοδο του κήπου εάν κάτι εντυπωσιάζει είναι ο Ανδριάντας του Γκίλφονρτ, του Εγγλέζου Φιλέλληνα ο οποίος έζησε για μεγάλο διάστημα στη Κέρκυρα. Δύο προτομές υψίστης σημασίας είναι εκείνες των φυσιοδιφών αδελφών Lawrence & Gerald Durrell, σπουδαίες προσωπικότητες που ανέδειξαν το νησί της Κέρκυρας μέσα από τα βιβλία τους στα μέσα του 20ου αιώνα, στους οποίους και είναι αφιερωμένο το Μποσκέτο.

Σχετικά άρθρα