Μένουμε σπίτι: 7 δραστηριότητες για παιδιά και γονείς

Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας, είναι όμως λίγο πιο δύσκολες για όσους έχουν παιδιά. Είναι δύσκολο για ένα παιδί να κατανοήσει το λόγο για τον οποίο πρέπει να μείνει μέσα και να ξεχάσει την καθημερινή του ρουτίνα ακόμη κι αν αυτό είναι μόνο για δύο εβδομάδες.

Εμείς λοιπόν σκεφτήκαμε μερικές δραστηριότητες για να γεμίσετε τη μέρα σας και να περάσουν λίγο πιο ευχάριστα οι ώρες, τόσο για το παιδί όσο όμως και για εσάς.

 

1. Φτιάξτε πλαστελίνη και slime
-Για την πλαστελίνη θα χρειαστείτε αλεύρι, αλάτι, κρεμόριο και χρώματα ζαχαροπλαστικής.
-Για το slime θα χρειαστείτε κόλλα και μαλακτικό ρούχων.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για πλαστελίνη και για slime, και μπορείτε να βρείτε πολλές με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

2. Επιτραπέζια

Κατεβάστε όλα τα επιτραπέζια από τα ντουλάπια σας και αν δεν έχετε ζωγραφίστε σε χαρτόνι ένα δικό σας, όπως το φιδάκι.

3. Γυμναστική

Βάλτε στο πάτωμα στρωματάκια, πετσέτες, κουβέρτες, ότι σας είναι πιο εύκολο, και κάντε γυμναστική με τα μικρούλια σας, ίσως εκπλαγείτε από το πόσο θα τους αρέσει!

4. Μουσικά αγαλματάκια

Όλοι θυμόμαστε αυτό το παιχνίδι από τα παιδικά μας χρόνια! Κάποιος ξεκινάει και σταματάει τη μουσική και όσοι χορεύουν πρέπει να μένουν ακίνητοι όση ώρα δεν παίζει μουσική.

5. Φακές σε βαμβάκι

Αυτή είναι μια δραστηριότητα που θα μας δώσει και την αίσθηση ότι κάτι περιμένουμε, αφού μέρα παρά μέρα τις ποτίζουμε και ανυπομονούμε να δούμε τα κλωναράκια να μεγαλώνουν και τελικά να ανθίζουν.

6. Κυνήγι θησαυρού μέσα στο σπίτι

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και κρύψτε ένα μικρό «θησαυρό» μέσα στο σπίτι καθώς και στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανεύρεση του. Θα περάσετε πολλές ώρες με απίστευτη διασκέδαση!

7. Οριγκάμι

Αυτό βέβαια δεν είναι για όλες τις ηλικίες αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε. Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο youtube για απλές ή και δυσκολότερες κατασκευές με χαρτί για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε!

 

Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας φανούν χρήσιμες, καλή δύναμη και καλή συνέχεια! #μένουμεσπίτι

Σχετικά άρθρα