Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Nymfes Waterfall Trail

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Nymfes Waterfall Trail

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Nymfes Waterfall Trail

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή πλήθους κόσμου, αλλά και πάρα πολύ κέφι, ολοκληρώθηκε το 3ο Nymfes Waterfall Trail του 2024 στην Κέρκυρα.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Νυμφών, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά έναν πανέμορφο αγώνα μέσα στο μαγευτικό τοπίο της περιοχής των Νυμφών, ενώ πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις έδωσαν έναν πραγματικά γιορτινό χαρακτήρα στο trail!

Το διήμερο άνοιξε το Σάββατο 6 Απριλίου με τον αγώνα ΜΤΒ 30χλμ, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή αλλά και όμορφη διαδρομή για τους ποδηλάτες, καθώς ξεκίνησε μέσα από τις Νυμφές και μετά από το Πλάτωνα Νυμφών ανέβηκε μέχρι το Ασκηταριό για να τερματίσει και πάλι στην πλατεία του χωριού. Με 39 συνολικά συμμετοχές, νικητής αναδείχθηκε ο Στάθης Μπάνος με χρόνο 1:56, ενώ στην 2η θέση τερμάτισε ο Erviz Zela με χρόνο 2:02 και στην 3η θέση ο Δουκάκης Στέφανος με χρόνο 2:04. Τέλος στην κατηγορία των γυναικών υπήρξε μια συμμετοχή της Χρυσάνθης Κορωνάκη που τερμάτισε 13η γενικής κατάταξης με χρόνο 2:33.

Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 7 Απριλίου, έλαβαν χώρα οι αγώνες τρεξίματος 10χλμ και 20χλμ με τη συμμετοχή περίπου 300 αθλητών. Επρόκειτο επίσης για απαιτητικές διαδρομές αλλά ταυτόχρονα και μοναδικής φυσικής ομορφιάς, αφού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν από τον Άη Γιώργη του Πλάτωνα, τις Νεροτρουβιές, το Ασκηταριό, και το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, κινούμενοι παράλληλα κατά μήκος του ποταμού αλλά φυσικά και των καταρρακτών των Νυμφών και διασχίζοντας τα νερά τους.

Στον αγώνα 10χλμ Askitario Trail Run πήραν μέρος 159 αθλητές, με τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο να παίρνει την πρώτη θέση με χρόνο 1:01. Ακολούθησαν στην 2η θέση ο Σταμάτης Τσιριγγάκης με χρόνο 1:03 και στην 3η θέση ο Μιχαήλ Τζώρας με χρόνο 1:08. Στην κατηγορία των γυναικών, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ειρήνη Μαυροπούλου με χρόνο 1:10, στη δεύτερη θέση η Hanna Thomson με χρόνο 1:22 και στην τρίτη θέση η Έρη Κλεισούρα με χρόνο 1:26.

Στον αγώνα 20χλμ Waterfall Trail Run πήραν μέρος 64 αθλητές και πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Γιαννόπουλος με χρόνο 2:00. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ervis Zela με χρόνο 2:03, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μάριος Φαιτάς με χρόνο 2:11. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη το νήμα έκοψε η Marcella Van Hemert με χρόνο 2:14, δεύτερη η Tijana Panic με χρόνο 2:37 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Σμαράγδα Πετροχείλου με χρόνο 2:42.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός αγώνας 1,5χλμ μέσα στα παραδοσιακά σοκάκια από τις Νυμφές, στον οποίο αγώνα συμμετείχαν περίπου 200 παιδιά.

Και τις δύο ημέρες μετά τους αγώνες, στην πλατεία των Νυμφών τους αθλητές αλλά και πλήθος κόσμου περίμεναν DJ-sets και live μουσική από τοπικά συγκροτήματα αλλά και από αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου. Συγκεκριμένα οι 48 Ώρες, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, προσέφεραν στο συγκεντρωμένο πλήθος ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο κέφι και καλή μουσική. Την ατμόσφαιρα συμπλήρωναν οι πάγκοι με τα τοπικά εδέσματα και λιχουδιές, αλλά επίσης και γλυκές επιλογές καθώς και άφθονη μπύρα, μετατρέποντας το Nymfes Waterfall Trail σε μια πραγματική γιορτή για όλες και όλους!

Μέσα σε αυτό το όμορφο κλίμα, το ραντεβού στις Νυμφές ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, καθώς το Nymfes Waterfall Trail τείνει πλέον να γίνει θεσμός στην αθλητική πραγματικότητα της Κέρκυρας!

Σχετικά άρθρα