Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το 10ο Corfu Old Town Trail

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το φετινό 10ο Corfu Old Town Trail το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023. Με δύο διαδρομές (7km & 14km) στις οποίες οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού συνολικά ήταν περισσότερες από 300, με την διεξαγωγή περιπάτου στην παλιά πόλη αλλά και παιδικού αγώνα, το Corfu Old Town Trail του 2023 ήταν μια πραγματική γιορτή για τον κόσμο που συμμετείχε ή απλά το παρακολούθησε.

Ο sindetiras.gr ως χορηγός επικοινωνίας του Corfu Old Town Trail παραβρέθηκε στον αγώνα, και παρακολούθησε την πλήρη διεξαγωγή του. Με συμμετοχές ακόμη και από το εξωτερικό, με επίσημη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας με ομάδα 10 Κερκυραίων αστυνομικών (εκπρόσωποι της Αστυνομίας μάλιστα μοίρασαν και φυλλάδια σχετικά με την ασφαλή οδήγηση και την τήρηση του ΚΟΚ), αλλά και με ένα πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, το γκαζόν της Κάτω Πλατείας στην Σπιανάδα μετατράπηκε σε μια μεγάλη παρέα, που απόλαυσε τις διαδρομές του Corfu Old Town Trail και καταχειροκρότησε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Το Corfu Old Town Trail και φέτος ξεκίνησε από το Λιστόν, πέρασε από τα δύο Φρούρια της πόλης μας και έφτασε και μέχρι το ανάκτορο του Mon Repos, και οι αθλητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα σε όλα τα πανέμορφα μνημεία και τα πιο γραφικά σημεία της Κέρκυρας, σε αρκετά από τα οποία μάλιστα τους περίμεναν τοπικές χορωδίες οι οποίες με τις μελωδίες τους, τους εμψύχωναν προκειμένου να συνεχίσουν. Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, καθώς και συμβολικά δώρα από τους χορηγούς του trail. Φυσικά οι τρεις καλύτερες και οι τρεις καλύτεροι αθλητές από τις δύο διαδρομές παρέλαβαν τα αντίστοιχα μετάλλια στην τελετή βράβευσης μετά το τέλος των αγώνων, ενώ οι χορηγοί του αγώνα τους επιφύλασσαν και ιδιαίτερα δώρα για την επιτυχία τους.

Φυσικά και φέτος, το Corfu Old Town Trail δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθεί δίχως τη συμμετοχή των χορηγών του, αλλά ούτε φυσικά και δίχως την αφιλοκερδή συμμετοχή του πλήθους των εθελοντών, οι οποίο και οι οποίες φρόντισαν για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή του trail, συμμετέχοντας και προσφέροντας σε πολλαπλά επίπεδα του αγώνα, από τις εγγραφές και το μοίρασμα των αριθμών, μέχρι και τη συνοδεία και την επίβλεψη της εύρυθμης κυκλοφορίας των διαδρομών του αγώνα. Το ραντεβού όλων όσων παραβρέθηκαν στο 10ο Corfu Old Town Trail ανανεώθηκε για του χρόνου τον Σεπτέμβρη ξανά, ενώ για τον Μάιο του 2024 έχει ήδη προγραμματιστεί βεβαίως το μεγάλο «αδελφάκι» του Old Town, το Corfu Mountain Trail με 4 διαφορετικές και με ανάλογη δυσκολία διαδρομές που καλύπτουν ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας!

Σχετικά άρθρα