Μάθε «Πού Ανακυκλώνεις» στον Δήμο σου & Μπες στο παιχνίδι της επιβράβευσης

Μάθε «Πού Ανακυκλώνεις» στον Δήμο σου & Μπες στο παιχνίδι της επιβράβευσης

Μάθε «Πού Ανακυκλώνεις» στον Δήμο σου & Μπες στο παιχνίδι της επιβράβευσης

Το Followgreen Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, με γνώμονα τις ανάγκες της εποχής για ψηφιοποίηση των λειτουργιών, παρέχει ακόμα μία καινοτόμα υπηρεσία στους δημότες. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος προσφέρει ολοκληρωμένη πρόσβαση στα σημεία ανακύκλωσης, υπό τη μορφή ψηφιακού χάρτη (Βρείτε τον χάρτη εδώ: www.followgreen.gr/centralkerkira/recyclebucket).

Οι δημότες κάνοντας χρήση της υπηρεσίας θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα τα πιο κοντινά σημεία ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα ενημερώνονται για το τι υλικά μπορούν να ανακυκλώνουν ανά «ρεύμα», κάνοντας χρήση του κινητού ή του υπολογιστή τους.

Επιπλέον, ως επιβράβευση της προσπάθειας όλων των δημοτών για ανακύκλωση, το Followgreen προσφέρει δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για ένα «Smartphone», καθώς και δωρεάν λήψη της εφαρμογής «Followgreen app» σε App store και Google play, για να έχουν εύκολη πρόσβαση στον χάρτη, όπου κι’ αν βρίσκονται!

Λάβετε μέρος στην κλήρωση εδώ:

www.followgreen.gr/centralkerkira/offer/search

Αναλυτικότερα, για τη Διαλογή στην Πηγή ο Δήμος διαθέτει τους εξής κάδους:

  • Μπλε κάδοι (Δείτε αναλυτικά τι ανακυκλώνεται και τι όχι εδώ https://bit.ly/2l8oWq8)
  • Κώδωνες (Γυαλί)
  • Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών (ΑΗΗΕ)
  • Ειδικοί Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών (Λαμπτήρες)
  • Κάδοι Ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ (Μπαταρίες)

 

Παράλληλα, στη σελίδα «Πού Ανακυκλώνω» οι δημότες έχουν δυνατότητα να βρουν πληροφορίες, όσον αφορά τα είδη που μπορούν να συνεισφέρουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου/Ανταλλακτηρίου και Φαρμακείου του Δήμου, λαμβάνοντας κουπόνι επιβράβευσης 150 πόντων.

Επιπλέον, στις «Πράσινες Γωνίες Ανακύκλωσης» i)σαρώνοντας με το κινητό τους το ειδικό QR code κάθε φορά που ανακυκλώνουν ii)λαμβάνουν 100 πόντους ως επιβράβευση. Οι πόντοι επιβράβευσης πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό τους.

Σχετικά άρθρα