Λάθος ή Αρχή

Πόσες φορές έχουμε κάνει λάθος; Στην εκτέλεση μιας συνταγής, στον υπολογισμό μιας πράξης, στη διαδρομή που επιλέξαμε για να φτάσουμε στον προορισμό που επιθυμούμε;

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής. Τι θα συνέβαινε αν βλέπαμε το “λάθος” μας από μια άλλη οπτική γωνία και αντί να χρεώσουμε μια αποτυχία στον εαυτό μας, το αντιμετωπίσουμε ως μια ευκαιρία. Κάθε λάθος έχει τη δυνατότητα να είναι μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία για γνώση, για δημιουργία και είναι στην πραγματικότητα ένα κέρδος. Είναι το κέρδος από αυτό που αποκτούμε όταν δεν παίρνουμε αυτό που αρχικά επιθυμούσαμε.

Στο nlp υπάρχει μια βασική αρχή σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει αποτυχία, μόνο επανατροφοδότηση. Αν βλέπουμε τα πράγματα μέσα από αυτή την οπτική γωνία τότε κάθε “λάθος” μετασχηματίζεται σε μια αρχή για κάτι άλλο. Κάτι το οποίο μπορεί, δυνητικά, να είναι πιο ωφέλιμο και από την αρχική μας επιδίωξη.

Μια υπέροχη και καταξιωμένη nlp-στρια, η μούσα Μ. με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα ότι όταν επαναπροσδιορίζω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω τα λάθη μου, τότε μπορώ να αυξήσω το πεδίο των επιλογών μου.  Κι όταν έχω πολλές επιλογές τότε είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχω κι ένα αποτέλεσμα που θέλω.

Πώς θα άλλαζε η καθημερινότητά σας και η επαγγελματική σας εξέλιξη αν αντιμετωπίζατε τα λάθη σας με αυτό το mindset;

Γράφει η Ιωάννα Κάμπη

Οικονομολόγος MSc.

Owner και Founder της NLP Ionian

Σχετικά άρθρα