Κρεμμυδόσουπα βελουτέ με νούμπουλο Κερκύρας
Κρεμμυδόσουπα βελουτέ με νούμπουλο Κερκύρας
Κρεμμυδόσουπα βελουτέ με νούμπουλο Κερκύρας
21 Ιανουαρίου 2021Το κρύο είναι τσουχτερό και μια ζεστή σούπα θα σας χορτάσει και θα σας ζεστάνει. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερη επιλογή γι’ αυτές τις κρύες ημέρες από μια δυναμωτική σούπα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για την πιο εύκολη, γρήγορη και γευστική χειμωνιάτικη σούπα!
Υλικά για 2 μερίδες:
- μισό κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ξερό
- 300 ml ζωμός κρέατος
- λίγο τσάι του βουνού
- γραβιέρα και νούμπουλο για το σερβίρισμα
Τοποθετήστε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σε αρκετά χαμηλή φωτιά και αφήστε τα με κλειστή τη κατσαρόλα να καραμελώσουν. Για να γίνει αυτό χρειάζεστε περίπου 30 με 40 λεπτά.
Προσθέστε το αλάτι, πιπέρι και θυμάρι στη μέση του μαγειρέματος των κρεμμυδιών. Φροντίστε πάντως να ανακατεύετε περιστασιακά, ρίχνοντας που και που καμιά ματιά στην κατσαρόλα. Αφού πέρασε το χρονικό αυτό διάστημα και τα κρεμμύδια σιγομαγειρεύτηκαν και καραμέλωσαν, προσθέστε το ζωμό, γυρίστε τη φωτιά στο μέτριο και βράστε με κλειστή την κατσαρόλα για 15 με 20 λεπτά.
Κατεβάστε τη από τη φωτιά και προσθέστε το τσάι του βουνού, αφήνοντάς το κανένα τέταρτο με εικοσάλεπτο μέσα στην κλειστή κατσαρόλα για να βγάλει το άρωμά του. Κάποιος μπορεί να το βάλει δεμένο μέσα σε ένα τούλι για να το αφαιρέσει πιο εύκολα μετά. Οπότε, το τσάι του βουνού ύστερα αφαιρείται και η σούπα πολτοποιείται στο μπλέντερ.
Σερβίρετε την κρεμμυδόσουπά ζεστή, με το νούμπουλο κομμένο σε φετάκια, φλούδες γραβιέρας και αρκετό, καλό φρέσκο ψωμί.
Συνοδεύστε την με μπρούσκο κρασί!
Πηγή: Το Παράξενο Πιρούνι