«Κάθε άνθρωπος διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.»

Μια από τις βασικές αρχές του NLP λέει αυτό ακριβώς, δηλαδή ό,τι και να θέλει να πετύχει κανείς, μπορεί να το κατορθώσει. Μπορεί όμως πράγματι να καταφέρει ένα άτομο ό,τι θέλει; Κι αν ναι, μήπως χρειάζεται να έχει λίγο DNA από Superman; Ο καθένας μπορεί. Σίγουρα απαραίτητο συστατικό είναι το ευέλικτο mindset, για το όποιο κάναμε λόγο σε προηγούμενο άρθρο και κατόπιν χρειάζεται και η κατανόηση αυτής της βασικής αρχής. Γιατί είναι εκπληκτική η ικανότητα του ανθρώπου να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Μπορεί να καλλιεργεί ικανότητες και δεξιότητες που πρωτύτερα δεν είχε.

Στα σεμινάρια όταν ρωτάω τους εκπαιδευόμενους τι σημαίνει αυτή αρχή, λαμβάνω συχνά 2 σωστές απαντήσεις:

  1. Το να μαθαίνω νέα πράγματα συνεχώς.
  2. Το να συνεργαστώ με κάποιον που διαθέτει το επιθυμητό skill.

Αυτές είναι οι απαντήσεις που δείχνουν ευελιξία στον τρόπο σκέψης.

Είτε φροντίσω να μάθω εγώ νέες δεξιότητες, είτε συνεργαστώ με κάποιον που τις διαθέτει ήδη, είτε ανακαλύψω ένα άλλον τρόπο για να ενσωματώσω στην επιχείρησή μου τα απαραίτητα skills, το φινάλε είναι το ίδιο. Καταλήγω να διαθέτω τα απαραίτητα εφόδια που οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πάντα μπορώ να μαθαίνω στον εαυτό μου νέα skills και πάντα μπορώ να «χτίζω» νέα προσόντα για την ζωή. Έτσι κατορθώνω τα αποτελέσματα που επιθυμώ για την επιχείρησή μου, την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μου ζωή. Τελικά έτσι χτίζω στον δικό μου νου το mindset του επιτυχημένου. Και αυτό είναι που καθορίζει την συμπεριφορά μου, τις πράξεις μου και συνεπώς δημιουργεί τα επιτυχημένα αποτελέσματα.

 

#besuccessful

#beyou

#businessnlp

Γράφει η Ιωάννα Κάμπη

Οικονομολόγος MSc.

Owner και Founder της NLP Ionian

Σχετικά άρθρα