Η Tui & η Easyjet παραμένουν στην ημερομηνία έναρξης 17 Μαΐου

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες TUI και easyJet έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν σχέδια να αλλάξουν τις ημερομηνίες επανεκκίνησης ταξιδίων από τις 17 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή με την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Global Travel Taskforce και τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps, υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις με την Jet2 να ανακοινώνει μετάθεση της έναρξης του προγράμματός της στις 24 Ιουνίου, ενώ άλλοι t.o’s ανακοίνωσαν ως ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου.

Ένας εκπρόσωπος της TUI επιβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε σχέδια να αλλάξουμε την ημερομηνία της 17ης Μαϊου” και πρόσθεσε: “Προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μέγιστη ευελιξία επιτρέποντάς τους να τροποποιήσουν εάν θέλουν κάποια βεβαιότητα, αλλά οι περισσότεροι πελάτες εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι, όπως και εμείς, ότι θα πετάξουμε από τις 17 Μαΐου”.

Τόνισε ακόμη ότι η TUI, σε αντίθεση με την Jet2, πετά και σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όσο και μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, όπου τα επίπεδα μόλυνσης Covid είναι επί του παρόντος υψηλά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί κλασικοί προορισμοί καλοκαιρινού ήλιου ενδέχεται να μην βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» όταν θα ξεκινήσει η σεζόν.

Ο ίδιος τόνισε ότι η TUI έχει ήδη ξεκινήσει διακοπές για πελάτες στις αγορές της Γερμανίας και της Πολωνίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της από το μηδέν και πρόσθεσε ότι η εταιρία θα ακυρώσει μόνο διακοπές και, ως εκ τούτου, θα προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων, σε προορισμούς στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης, από όπου οι επιβάτες που επιστρέφουν θα αντιμετωπίζουν καραντίνα σε καθορισμένο ξενοδοχείο.

Η TUI σκοπεύει να πραγματοποιήσει διακοπές σε πορτοκαλί προορισμούς, οι οποίοι εξακολουθούν να απαιτούν καραντίνα, αλλά επιτρέπεται να ολοκληρωθεί στην οικία του τουρίστα. Ο εκπρόσωπος είπε ότι «πολλοί πελάτες δεν έχουν πρόβλημα με το να τεθούν σε  καραντίνα κατά την άφιξή τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Σχετικά άρθρα