Η επετειακή συναυλία της “Μάντζαρος” για τα 133 χρόνια από την ίδρυσή της

Η επετειακή συναυλία της “Μάντζαρος” για τα 133 χρόνια από την ίδρυσή της

Η επετειακή συναυλία της “Μάντζαρος” για τα 133 χρόνια από την ίδρυσή της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία του μουσικού σώματος της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος», για την επέτειο των 133 ετών από την ίδρυση της. 

Στην επετειακή συναυλία ακούστηκαν, στο α’ μέρος αποσπάσματα από την όπερα του W. A. Motzart «Mαγικός Αυλός» και στο β’ μέρος έργα επτανήσιων συνθετών.

Την συναυλία διεύθυνε ο Αρχιμουσικός μας Σωκράτης Άνθης.

Στην συναυλία απενεμήθησαν επίσης τα αθλοθετημένα από την «ΦΕΜ» και τους χορηγούς τους βραβεία: α) Βραβείο Σπ. Φλαμπουριάρη στον μουσικό Δημήτρη Λάππα, β) Βραβείο Ροταριανού Ομίλου Κερκυρας στην μουσικό Ευγενία Νίκα, γ) Βραβείο Συλλογου γονέων και κηδεμόνων της «ΦΕΜ» στον μουσικό Σπύρο Ελ Τσαμπάν και δ) Βραβείο εις μνήμην Φάνη Σκιαδοπούλου στην μουσικό Κορνηλία Ρουβά. 

Ευχαριστούμε τους σολίστ μας Γιάννη Κάβουρα – τενόρο, Ανδρέα Γκούση – βαρύτονο, Αλίκη Παππά – σοπράνο, Μαργαρίτα Στάντλερ, Δέσποινα Μουρατίδη, Έλλη Καρύδη & Γεωργία Σαπουνά – σοπράνο. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον διεθνούς φήμης βαθύφωνο Χριστόφορο Σταμπόγλη, που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, καθώς επίσης στον αφηγητή μας Σπύρο Βέργη, όπως και στους Δημήτρη Γιάκα και Μαριλένα Ελούλ, που είχαν τη μουσική προετοιμασία της συναυλίας. 

Ευχαριστούμε τον αν. Αρχιμουσικό μας Σπύρο Ρουβά και τον επ. Αρχιμουσικό μας Σπύρο Μαυρόπουλο για την συμβολή τους στην υλοποίηση της συναυλίας. 

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τους Μουσικούς της «ΦΕΜ» για το καταπληκτικό αποτέλεσμα και βέβαια το Κερκυραϊκό κοινό που μας τίμησε, για άλλη μια φορά με την παρουσία του, γεμίζοντας ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο.

Εκ του ΔΣ της Φ.Ε.Μ.

Σχετικά άρθρα