Γνωρίστε το νέο ατελιέ της Marianna Kastrinos στην Παλιά Πόλη

Η επιλογή για μία ξεχωριστή και μοναδική εμφάνιση τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας απαιτεί και την αρωγή ενός ξεχωριστού και μοναδικού ταλέντου. Ο sindetiras συνάντησε τη σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Μαριάννα Καστρινού στο νέο της ατελιέ στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας. Ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος, που τα ανακαινισμένα δωμάτιά του συνδυάζουν την αρχοντιά της παλιάς Κέρκυρας και τις σύγχρονες δημιουργίες της Μαριάννας σε ένα αποτέλεσμα άκρως σαγηνευτικό.

– Μαριάννα, πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για την υψηλή ραπτική;
Η αγάπη για το ρούχο γεννήθηκε μέσα από την καθημερινότητα με υφάσματα, κλωστές και σχέδια καθώς οι γονείς μου ξεκίνησαν το ατελιέ τους στο Παρίσι την εποχή που γνωρίστηκαν. Εξαιτίας αυτής της αγάπης μάλιστα επέστρεψα στη γενέτειρά μου τη Γαλλία, για να σπουδάσω στη σχολή καλών τεχνών, σχέδιο μόδας και μοντελίστ. Στη συνέχεια εργάστηκα πολλά χρόνια στη Γαλλία σε Design and Concept Studio, το οποίο σχεδίαζε και δημιουργούσε πρωτότυπα για μεγάλες εταιρείες ραπτικής. Επέλεξα όμως να επιστρέψω στην Κέρκυρα, ώστε να έχω μία ποιοτική καριέρα, δηλαδή να έχω το δικό μου ατελιέ και να έχω χρόνο για τους πελάτες μου. Παράλληλα όμως επέστρεψα για να έχω και την οικογένειά μου – το οποίο θεωρώ πρωταρχικό στη ζωή – και η Κέρκυρα είναι το τέλειο μέρος για να έχεις οικογένεια.

– Γιατί επέλεξες από έναν ισόγειο χώρο που ήταν το προηγούμενο κατάστημά σου, να έρθεις σε ένα ατελιέ σε όροφο;
Γιατί νομίζω ότι η αγορά της Κέρκυρας χρειάζεται κάτι το διαφορετικό. Θεωρώ ότι υπάρχουν εμπορικά μαγαζιά, υπάρχουν πάρα πολλά ρούχα, αλλά θέλω να δώσω στον κόσμο το διαφορετικό, αυτό που δεν υπάρχει αλλού. Επιπλέον η έννοια του ατελιέ είναι ότι έχουμε περισσότερο και αποκλειστικό χρόνο για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Και αυτό είναι κάτι που οι πελάτες ήδη το εκτιμούν πάρα πολύ.

– Οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρει το ατελιέ ποιες είναι;
Αυτό που προσφέρουμε είναι η δημιουργία και η κατασκευή ενός φορέματος ή ενός νυφικού, δηλαδή ό,τι μπορεί να φανταστεί και να ονειρευτεί μία γυναίκα για την πιο όμορφη ημέρα της ζωής της. Είτε είναι νύφη, είτε είναι νονά, είτε είναι η μαμά που βαφτίζει το παιδάκι της. Και πρόκειται φυσικά για ξεχωριστές δημιουργίες, δηλαδή κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί στην αγορά. Κατόπιν ραντεβού, βρισκόμαστε με τον πελάτη όπου θα συζητήσουμε μαζί για την ημέρα, το event, το χώρο και θα του σχεδιάσω εγώ εκείνη τη στιγμή ένα ρούχο που είναι κατάλληλο για αυτή την ημέρα. Και εκεί βρίσκεται και η ποιότητα της δουλειάς του ατελιέ, δηλαδή ότι μιλάς απευθείας με τη σχεδιάστρια, η οποία θα καταλάβει την ανάγκη σου.

Παράλληλα υπάρχει και μια συλλογή από έτοιμα φορέματα και έτοιμα νυφικά, από τα οποία μπορεί να διαλέξει κάποιος και φυσικά να κάνουμε και τις απαραίτητες μεταποιήσεις. Ακόμη και αυτά όμως είναι μοναδικά κομμάτια, καθώς πρόκειται για μικρές collection οι οποίες φυσικά διαρκώς ανανεώνονται.

– Πόσο σημαντικό είναι για σένα το θέμα της ξεχωριστής δημιουργίας στη ραπτική;
Πάρα πολύ – αυτή άλλωστε είναι η δουλειά μου. Η κάθε γυναίκα θέλει να είναι πρωτότυπη, να φοράει κάτι μοναδικό. Και αυτός είναι ο στόχος, να κάνω τη γυναίκα εκείνη την ημέρα να νιώσει μοναδική. Για αυτό και προτείνουμε τη ραφή και τη μικρή collection που είναι δική μας εξ’ ολοκλήρου, για να μην υπάρχει δεύτερο κομμάτι.

 – Και τι είναι αυτό που κάνει το ατελιέ σου ξεχωριστό;
Αυτό που εκτιμούν οι πελάτες του ατελιέ είναι ο επαγγελματισμός, η εμπειρία από το εξωτερικό, οι σπουδές μου επάνω στη ραπτική και η αφοσίωση μου σε αυτό που κάνω. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που επέλεξα να λειτουργήσω το ατελιέ, ώστε να μπορώ ως σχεδιάστρια να έχω τον απαραίτητο χρόνο να δημιουργήσω μαζί με τον πελάτη αυτό που ονειρεύεται.

Θα βρείτε το atelier Marianna Kastrinos στον πρώτο όροφο της Θεμιστοκλέους Κοτάρδου 40, στην Παλιά Πόλη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Πριν την επίσκεψή σας είναι απαραίτητο να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 26610-44358, ενώ περισσότερες δημιουργίες του ατελιέ μπορείτε να δείτε στο website και τη σελίδα στο facebook του ατελιέ.

Σχετικά άρθρα