Φέτος το Καλοκαίρι κάντε Διακοπές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Για όσους από εσάς δεν έχετε συνδυάσει τις καλοκαιρινές διακοπές αποκλειστικά με τα ελληνικά νησιά και είστε ανοιχτοί σε προτάσεις για προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, το παρακάτω κείμενο αξίζει την προσοχή σας. Ο λόγος για την βασίλισσα του Βορρά, την ανεπανάληπτη Χαλκιδική, και λέμε ανεπανάληπτη γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν…έχει! Στο σημερινό άρθρο θα επικεντρωθούμε στη δυτικότερη χερσόνησο της, την κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα.

Γιατί να Επιλέξετε Ξενοδοχείο στην Κασσάνδρα, Χαλκιδικής;

Το ευλογημένο αυτό μέρος δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, η Κασσάνδρα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά, όχι μόνο των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας αλλά και επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη προτίμηση για διακοπές στην Κασσάνδρα δείχνουν να έχουν κυρίως οι νεότερες ηλικίες, συγκριτικά με την πιο ήρεμη ζωή στη χερσόνησο Σιθωνία, και για το λόγο αυτό το μέρος σφύζει από ζωή μέρα νύχτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι απέραντες αμμουδιές και τα πευκοδάση που αγγίζουν σχεδόν τα γαλαζοπράσινα νερά, τα όμορφα χωριά, οι αμέτρητες ταβέρνες και μπαρ συνθέτουν το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό. Σημαντική είναι, επίσης, η υποδομή σε καταλύματα. Κάποιος που θα κάνει εγκαίρως έρευνα για ένα ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη, θα διαπιστώσει ότι η ποικιλία είναι μεγάλη, καθώς διατίθενται για διαμονή απλά δωμάτια σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες ως και πολυτελείς σουίτες σε 5αστερα ξενοδοχεία.

Εμείς επιλέξαμε, μια πραγματικά δύσκολη επιλογή, και προτείνουμε δύο μέρη για τη διαμονή σας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής:

Καλλιθέα, Χρυσές Αμμουδιές και Νυχτερινή Ζωή

Σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της κουλτούρας του χωριού Καλλιθέα άσκησαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί κατά την ανταλλαγή πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922. Τα χρόνια της εγκατάστασης γίνεται υποχρεωτική η απαλλοτρίωση της περιοχής, καθώς έως τότε λειτουργούσε εκεί Καλογερικό Μετόχι με τη μορφή τσιφλικιού υπό τη Διοίκηση του Ρωσικού Μοναστηριού του Αγίου Όρους. Η Καλλιθέα, η οποία ως τότε ονομάζονταν Νέο Μάλτεπε, γίνεται ανεξάρτητη και αυτοτελής κοινότητα το 1946.

Όπως δηλώνει και το όνομά της, η όμορφη θέα του μέρους σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες αλλά και τον πλούσιο αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο, ήταν υπέρ αρκετά να καταστήσουν την Καλλιθέα ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Χαλκιδική. Για όποιον αναζητά ένα ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη, η Καλλιθέα πραγματικά είναι το κατάλληλο μέρος.

Άφυτος, ο πιο Παραδοσιακός Οικισμός της Κασσάνδρας

Με το που πατήσει το πόδι του ο επισκέπτης στην Άφυτο θα καταλάβει αμέσως ότι κάτι το διαφορετικό συμβαίνει εκεί. Στην ατμόσφαιρα αιωρείται κάτι το καλλιτεχνικό και στο πρόσωπο των κατοίκων της φαίνεται η αγάπη τους για τον τόπο τους. Η ιστορία της Αφύτου ξεκινά 3000 χρόνια πριν, μια πόλη που αναφέρεται σε κείμενα του Ηροδότου, του Θουκυδίδη, του Παυσανία κ.α.

Δεν είναι μόνο το ιστορικό παρελθόν της που την καθιστά μοναδική και ιδανική για διακοπές. Η πανοραμική θέα της στον Τορωναίο Κόλπο, η όμορφη αρχιτεκτονική των σπιτιών της, οι μοναδικής ομορφιάς παραλίες της και τα πολυάριθμα ταβερνάκια προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν αξέχαστες διακοπές στη Χαλκιδική. Για όποιον αναζητά ένα ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη, η Άφυτος είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Όπως ισχύει για κάθε ελληνικό προορισμό έτσι και στην περίπτωση της Χαλκιδικής η αναζήτηση και κράτηση ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως. Οι εποχές που λέγαμε ότι “κάτι θα βρεθεί” πέρασαν ανεπιστρεπτί και ο προγραμματισμός των διακοπών θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με λιγότερη…ανεμελιά!

Σχετικά άρθρα