Επετειακή συναυλία από την Φιλαρμονική Μάντζαρος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Επετειακή συναυλία από την Φιλαρμονική Μάντζαρος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Επετειακή συναυλία από την Φιλαρμονική Μάντζαρος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος σχετικά με την επετειακή της συναυλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση,

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος:

Όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου μας, η «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος» τιμά την 200η επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με την πραγματοποίηση, από το Μουσικό της Σώμα, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της κ. Σωκράτη Άνθη, συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (βεβαίως χωρίς κοινό) ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00μμ.

Η συναυλία μας θα μεταδοθεί την ίδια μέρα 25 Mαρτίου και ώρα 19:00 σε απευθείας μετάδοση από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό “Corfu channel” και με live streaming από το ειδησεογραφικό blog “Corfu tv news”, από όλες τις σελίδες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της ΦΕΜ, καθώς και από το YouTube, ενώ την επόμενη ημέρα 26/03/2021 και ώρα 23:00μμ θα μεταδοθεί από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό “Start media”.

Την εκδήλωση θα την προλογίσει ο Συνθέτης και Καθηγητης Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Χαρης Ξανθουδάκης, ενώ τα μουσικά έργα θα προλογίσει η Ηθοποιός – Σκηνοθέτιδα κ. Ναταλια Καποδίστρια.

Η Συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες σχετικές με την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει έργα του Ν.Χ. Μάντζαρου (Συμφωνίες αρ. 2 και 4), αποσπάσματα από τον «Ύμνο στην Ελευθερία», όπως επίσης και την «Ρομάντσα» για σόλο τρομπέτα με σολίστ τον κ. Τάσο Ασπιώτη. Επίσης έργα του Διονύσιου Ροδοθεατου και του Παύλου Καρρέρ, εισαγωγή από την όπερα «Φροσύνη» [Una Vendetta di Ali Pascia], και αποσπάσματα από την όπερα «Δέσπω».

Σημειώνουμε ότι για την πραγματοποίηση της συναυλίας αυτής, έχει ληφθεί η απαιτούμενη άδεια της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Η «Μαντζαρος» έχοντας στην στολή της τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας και φέροντας το όνομα του Συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου Ν. Χ. Μάντζαρου, θεωρεί την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως ένα μοναδικό γεγονός το οποίο έχει αποφασίσει να τιμήσει και να εορτάσει με σειρά σημαντικών εκδηλώσεων μέσα στην διάρκεια του έτους, και η συναυλία αυτή είναι η πρώτη από αυτές.

 

Σχετικά άρθρα