Έναρξη των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας με την οποία ενημερώνει για την έναρξη των εαρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και την δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του μήνα.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας,                          

Συμφώνα με το ισχύον πλαίσιο του ν.4446/2016 ,ως ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος ορίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ,το όποιο ωστόσο μπορεί να μεταβάλλεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη μετά και από την σύμφωνη γνώμη του τοπικού  Εμπορικού Συλλόγου. Στις Περιφερειακές Ενότητες για της οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί ισχύει κανονικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και την πρώτη Κυριακή του ίδιου μήνα.

Οι 15 ημέρες είναι  ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Hμέρα  έναρξης του φετινού εαρινού δεκαπενθημέρου ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι η 1η Μαΐου 2021 ήμερα Σάββατο  και αντίστοιχα η τελευταία ήμερα των εκπτώσεων είναι η 15η Μαΐου 2021 ήμερα Σάββατο, με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 9η Μαΐου( μεταφορά της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων που για φέτος συμπίπτει με αργία ).

Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο (Υ.Α.56885/10-11-2014) που ορίζει ότι “κατά την διενέργεια εκπτώσεων ,εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνταν με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης”.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς  και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 προαιρετικά από τις 11.00 π.μ. έως τις 20.00 μμ.

 

Σχετικά άρθρα