Έναρξη νέας Οδηγικής χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κέρκυρας

Έναρξη νέας Οδηγικής χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κέρκυρας

Έναρξη νέας Οδηγικής χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επίσημη έναρξη της νέας Οδηγικής χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο του Νέου φρουρίου που εδρεύει, με μια εκδήλωση χαράς και συγκίνησης.

Παρουσία παιδιών όλων των ηλικιών, νέων και παλαιών Οδηγών, στελεχών, αρχηγών και γονέων, έγινε η τελετή “περάσματος ” ή αλλιώς μετάβασης παιδιών ( λόγω ηλικίας )από τα Αστέρια στα Πουλιά, από τα Πουλιά στους Οδηγούς και από τους Οδηγούς στους Ναυτοδηγούς.

Με χαρά τα στελέχη του ΣΕΟ καλωσόρισαν όλους και δεσμεύτηκαν να εργασθούν με κατεύθυνση την διαμόρφωση ανθρώπων με ενσυναίσθηση, διάθεση προσφοράς, ικανούς να συνεργάζονται και να προσφέρουν εθελοντικά όπου υπάρχει ανάγκη.

Η τελετή έκλεισε με τη δημιουργία ενός “ανθρώπινου κρίκου”, ενός μεγάλου κύκλου, πιασμένοι όλοι χέρι-χέρι, με τραγούδι και πολλά χαμόγελα. Μια ακόμα μοναδική στιγμή ,από αυτές που ο Οδηγισμός χαρίζει απλόχερα.

Οι συγκεντρώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο Νέο Φρούριο, Σχολεμβούργου 20( Είσοδος 1ου Δημοτικού Σχολείου) και στις εξής ώρες:

  • Κλάδος Αστεριών (ηλικίες 5-7ετών )- ώρες 15:00-16:30
  • Κλάδος Πουλιών (ηλικίες 7-11 ετών)- ώρες 15:30-17:30
  • Κλάδος Οδηγών (ηλικίες 11-14 ετών)-ώρες 13:30-17:30
  • Κλάδος Ναυτοδηγών (14-17 ετών) -ώρες 18:00-20:00

Σχετικά άρθρα