Εκπαιδευτικές δράσεις του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών του ΤΤΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εργαστήρι StoryLab,  το οποίο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Το εργαστήρι πραγματοποιείται από τον ομότιμο καθηγητή Erik Knudsen από το University of Central Lancashire και τον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ. Ιάκωβο Παναγόπουλο. Οι συμμετέχοντες του εργαστήριου είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Babeș-Bolyai University της Ρουμανίας.

Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η συνεργασία φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο να προσπαθήσουν να βρουν τη δική τους προσωπική φωνή στην τέχνη του κινηματογράφου, δημιουργώντας μια σειρά μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ταινιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι να εφαρμόσουν τις αρχές της εθνομιντιολογίας που χρησιμοποιούνται στο ερευνητικό εργαστήρι StoryLab, το οποίο χρηματοδοτείται από το AHRC (Arts and Humanities Research Council). Τα τελικά προϊόντα του εργαστηρίου θα είναι μια σειρά μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ταινιών που θα δημιουργηθούν από τις ομάδες των συμμετεχόντων/ουσών. Οι τελικές ταινίες που θα παραχθούν από τους φοιτητές και φοιτήτριες του εργαστηρίου θα προβληθούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Ταυτόχρονα την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το εργαστήριο “Πορτραίτα της πόλης μας”, με υπεύθυνο διδάσκοντα τον σκηνοθέτη Robert Rombout με συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν δέκα ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Εργαστήριο StoryLab: Σεμινάριο Story Lab

Eργαστήριο “Πορτραίτα της πόλης μας”:“Πορτραίτα της πόλης μας” με τον Robert Rombout

Υπεύθυνος διδάσκων: Ιάκωβος Παναγόπουλος (Επίκ. Καθηγητής ΤΤΗΕ

Σχετικά άρθρα