ΔΣΚ: 5ο Summer School Ευρωπαϊκου Δικαίου, Κέρκυρα 2023

ΔΣΚ: 5ο Summer School Ευρωπαϊκου Δικαίου, Κέρκυρα 2023

ΔΣΚ: 5ο Summer School Ευρωπαϊκου Δικαίου, Κέρκυρα 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας η Τελετή Έναρξης του «5ου Summer School Ευρωπαϊκου Δικαίου, Κέρκυρα 2023»

Το 5ο Summer School πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλογου Κέρκυρας, του Ερευνητικού Συλλογου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το θέμα του φετινού Summer School είναι: «ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ», και αυτό θα διαρκέσει από την Τρίτη 25/07 έως και την Παρασκευή 28/07/2023. 

Στην τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών. Συγκεκριμένα απηύθυναν χαιρετισμό, ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιαννης Κοντος, ο Πρύτανης του Ι.Π. κ. Ανδρεας Φλωρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) κ. Αλέξανδρος Πολίτης, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού δικαίου στην Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ κ. Βασίλειος Χριστιανός, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Πολίτης και ο Προεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κερκυρας κ. Δημητρης Πιτσινιγκος. 

Ακολούθησε ομιλία του Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. & Καθηγητή Ευρωπαϊκού δικαίου στην Νομική Σχολή της Napoli της Ιταλίας κ. Roberto Mastroianni.

Στην τελετή επίσης τιμήθηκαν από τον Σύλλογο Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) ο Καθηγητής κ. Roberto Mastroianni και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. κ. Γιάννης Κοντός, οι οποίοι έλαβαν την ιδιότητα του επίτιμου μέλους του Συλλογου ELMAA.

Απο το Γραφείο Προέδρου του ΔΣΚ

Σχετικά άρθρα