Διπλή η γιορτή για τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος

Η Φιλαρμονική Μάντζαρος γιόρτασε την 1η Νοεμβρίου διπλή γιορτή. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Πρώτα, όπως όλη η Κέρκυρα, γιορτάζει το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος για την απαλλαγή του τόπου μας από της πανώλη. Και δεύτερον, την 130η επέτειο από την ίδρυση της και την πρώτη της εμφάνιση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Πρωτοκύριακο του 1890.

Δυστυχώς, βεβαίως, οι επικρατούσες περιοριστικές συνθήκες, δεν μας επέτρεψαν να τιμήσουμε αυτή την σπουδαία, για μας, μέρα, όπως θα της άξιζε. Όμως τελέσαμε τον ελάχιστο δέοντα φόρο τιμής προς τους ιδρυτές και το Ίδρυμα μας.

Μετά την συμμετοχή, έξω από το Ιερό Προσκύνημα, ολιγομελούς τμήματος του μουσικού σώματος της Φιλαρμονικής μας, κατά την τελετή της εσωτερικής λιτανεύσεως του ιερού σκηνώματος, παιανιστηκε κάτω από το κτήριο της ΦΕΜ το ιδρυτικό μας εμβατήριο «Φιλαρμονική Εταιρία Μαντζαρος» του Γεωργίου Σαμαρτζή, που γράφτηκε επι τούτου για την ίδρυση της Φιλαρμονικής, παιανιστηκε στην πρώτη της εμφάνιση το Πρωτοκύριακο του 1890 και έκτοτε παίζεται αδιάκοπα για 130 χρόνια, τέτοια μέρα.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχηθούμε χρόνια πολλά υγιή και ευλογημένα σε όλες τις Κερκυραίες και όλους τους Κερκυραίους, να μας σκέπει ο Άγιος Σπυρίδων όλους μας και την Φιλαρμονική μας και σύντομα να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να ξανατιμήσουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα μας, όπως πάντοτε, και όπως μόνο εμείς ξέρουμε»

Σχετικά άρθρα