Δηλώστε συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων σε Γερμανία και Ιταλία με το EUphoria Youth Lab

Δηλώστε συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων σε Γερμανία και Ιταλία με το EUphoria Youth Lab

Δηλώστε συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων σε Γερμανία και Ιταλία με το EUphoria Youth Lab

Δελτίο Τύπου

Η αγαπημένη και δημοφιλή ευρωπαϊκή εκδήλωση για τους νέους φέτος ταξιδεύει εκτός έδρας και μαζί με το EUphoria Youth Lab συμμετέχουμε στο Βερολίνο της Γερμανίας  και στο Φορλί της Ιταλίας. Τα local European Youth Events αφορούν νέους ηλικίας 16-30 ετών και αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στο μέλλον της Ευρώπης. Στις 18-21.04.2024 θα πραγματοποιηθεί το Local EYE Βερολίνου και στις 17-19.05.2024 το local EYE του Φορλί.

ΕΥΕ Βερολίνο

Κύριος στόχος του ΕΥΕ Berlin είναι οι συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να βιώσουν την Ευρώπη από κοινού, να συνεργαστούν και ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον. Καθώς οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2024 πλησιάζουν, είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί στους νέους Ευρωπαίους η ευκαιρία να συνδεθούν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και μεταξύ τους. Η τριήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες τοποθεσίες στο Βερολίνο  και θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που θα αναδεικνύει το πλούσιο τοπίο της νεολαίας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε όλη την Ευρώπη.

EYE Φορλί   

Το EYE Forlì διοργανώνεται από το Punto Europa του Alma Mater Studiorum – Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, με την υποστήριξη και τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους νέους, Ιταλούς και Ευρωπαίους, ηλικίας 16 έως 30 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν άλλους νέους, να εμπνευστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ιδέες με εμπειρογνώμονες, ακτιβιστές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το μέλλον της Ευρώπης, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την εμπλοκή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι συμμετέχοντες μπορούν να πειραματιστούν με συζητήσεις, εργαστήρια και συναντήσεις, συνεργαζόμενοι με άλλους νέους από όλη την Ιταλία και την Ευρώπη.  

Τι είναι το European Youth Event (EYE); 

Το EYE (European Youth Event) συγκεντρώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο δια ζώσης αλλά και online χιλιάδες νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο, για να μοιραστούν και να διαμορφώσουν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρώπης. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για άτομα ηλικίας 16 έως 30 ετών να αλληλεπιδράσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους με ειδικούς, ακτιβιστές, παράγοντες επιρροής και φορείς λήψης αποφάσεων, ακριβώς στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Τι είναι το Local  European Youth Event (Local EYE);  

Τo Local EYE  φέρνει τη μοναδική εμπειρία του EYE (European Youth Event) στις πόλεις και τις περιοχές της Ευρώπης, προσφέροντας στους νέους σε όλη την ήπειρο την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους νέους, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και να ανταλλάξουν ιδέες με ειδικούς, ακτιβιστές και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.Οποιοσδήποτε ηλικίας 16-30 ετών μπορεί να συμμετάσχει στις δραστηριότητες, να συζητήσει βασικά ζητήματα και να μοιραστεί ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης. Το Local EYE συγχρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διοργανώνεται από οργανώσεις νεολαίας με σκοπό να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους νέους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συνεργαστούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο  Euphoria Youth Lab είναι ένας οργανισμός νεολαίας που απευθύνεται σε νέους με έμφαση στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, ανεξαρτήτου κοινωνικού, οικονομικού και εκπαιδευτικού υπόβαθρου. Αποτελείται από νέους που εργάζονται με νέους (youth workers) χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. Ο κύριος στόχος του οργανισμού είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων να αλληλεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους. (www.euphoriayouthlab.eu)

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον οργανισμό EUphoria Youth Lab στο 2121068629 (καθημερινά 10:00 με 17:00) ή στο euphoria.participants@gmail.com ή επισκεφτείτε το site του οργανισμού www.euphoriayouthlab.eu

Σχετικά άρθρα