Δήλωση Συμμετοχής στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2024

Το καρναβάλι πλησιάζει και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου την έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του 2024, για όσους και όσες ενδιαφέρονται:

Σας ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά, ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, προετοιμάζει τις «Κερκυραϊκές Απόκριες 2024» για την περίοδο 25 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου 2024 και σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στα δρώμενα της χαράς και του γλεντιού.

Πολύπλευρη και δημιουργική η κερκυραϊκή μας παράδοση στην πόλη αλλά και στις κοινότητες της υπαίθρου, αποτελεί μοναδική πηγή ανάδειξης και διάδοσης  των ιδιαίτερων εθίμων μας. Η αποκριάτικη σάτιρα, παραμένει ζωντανή, επιβιώνει στο χρόνο και εμπλουτίζεται. Η μεταμφίεση, η παλλαϊκή συμμετοχή, η δημιουργική δράση για όλες τις ηλικίες, το τραγούδι, ο χορός συνθέτουν την Κέρκυρα του κεφιού.

Σε αυτήν  επομένως την εορταστική, αποκριάτικη Κέρκυρα σας καλεί ο Δήμος να συμβάλλετε και εφέτος δηλώνοντας τις κατά τόπους εκδηλώσεις σας (πόλη, κοινότητες) αλλά και τη συμμετοχή σας στις παρελάσεις των, 10η και 17η Μαρτίου 2024 στην πόλη, έως την 9η Φεβρουαρίου 2024.

Σημειώνουμε ότι στον προγραμματισμό συμπεριλαμβάνονται και οι δράσεις της Καθαράς Δευτέρας, όπου αυτές διοργανώνονται.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά με την προτεινόμενη ημερομηνία, τον τόπο της εκδήλωσης και το περιεχόμενό της (σύντομη περιγραφή), καθώς και για τη συμμετοχή σας στις παρελάσεις αναφέροντας το θέμα και τον αριθμό συμμετεχόντων των ομάδων σας.

Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις με το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, καθώς και οδηγιών για τη διεξαγωγή τους.

Σχετικά άρθρα