Beach House: Εκεί που η γευστική με την οπτική απόλαυση ενώνονται…
Beach House: Εκεί που η γευστική με την οπτική απόλαυση ενώνονται…
Beach House: Εκεί που η γευστική με την οπτική απόλαυση ενώνονται…
15 Ιουνίου 2021Σε μια μαγευτική τοποθεσία στο Σιδάρι της Κέρκυρας, άνοιξε τις πόρτες του το Beach House, το νέο restaurant cocktail bar. Δίπλα στο κύμα με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο και τις εκλεκτές του γεύσεις με τον ιδιαίτερο μεσογειακό χαρακτήρα, το Beach House είναι ο απόλυτος προορισμός στην βόρεια Κέρκυρα. Στο ατμοσφαιρικό αυτό μέρος μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, αφού εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει από μία μεσημεριανή χαλάρωση σε μια από τις υπέροχες ξαπλώστρες του παρέα με κάποιο κοκτέιλ, μέχρι βραδινές εξόδους συνδυασμένες με εκλεπτυσμένες γεύσεις…
Η ομάδα του sindetiras.gr επισκέφθηκε το Beach House και έζησε μια μοναδική εμπειρία απολαμβάνοντας υπέροχες γεύσεις και μοναδικά κοκτέιλ δίπλα στην καταγάλανη θάλασσα…
Εκεί λοιπόν πάνω απ’ όλα ζήσαμε την ατμόσφαιρα. Ο Θοδωρής και ο Βασίλης φρόντισαν εξ ολοκλήρου στο να αισθανθούμε οικεία, σε συνδυασμό με τους επικοινωνιακούς σερβιτόρους που δεν μας άφησαν λεπτό από τα μάτια τους. Στο Beach House παρατηρήσαμε πως τα θαλασσινά και το φρέσκο ψάρι έχουν την τιμητική τους. Ήταν μία από αυτές τις αμήχανες στιγμές που δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοδιαλέξει από το εξαιρετικά επιμελημένο μενού.
Βλέποντας τα πιάτα να προετοιμάζονται στην ανοικτή κουζίνα, αντιληφθήκαμε πως οι μυρωδιές τους απέπνεαν τέτοια φρεσκάδα και ποιότητα, καθώς και έναν αριστοτεχνικό τρόπο μαγειρέματος. Το “open kitchen concept” μαρτυρούσε επίσης την λεπτομέρεια στην ποιότητα και τη γεύση που επιμελείται ο βραβευμένος με Χρυσό Μετάλλιο Κρητικής Κουζίνας και Best Greek Award chef Κωνσταντίνος Σιόμπολας.
Στη συνέχεια θα αντιληφθείτε πως μας επιφύλασσε ένα γαστρονομικό ταξίδι ποιότητας, δημιουργίας και εμπειρίας γεύσεων…
Εάν κάτι μας εντυπωσίασε, αυτό ήταν η παλέτα πιάτων που μας σέρβιραν, η οποία απέδιδε με σαφήνεια το ελληνικό αλλά και το κερκυραϊκό προφίλ!
Πρώτο πιάτο για καλωσόρισμα: Καπνιστό χέλι με μαγιονέζα τρούφας, ντοματίνια κονφί ψημένα σε πετιμέζι και χώμα από ελαιόλαδο. Mαζί με φρέσκο ψωμί και χειροποίητο ντιπ ταραμά, αποτέλεσαν το ιδανικό ξεκίνημα. Και μετά μια πολύχρωμη σαλάτα σαν ολόκληρος καλοκαιρινός κήπος, συνοδευόμενη από φρεσκοψημμένο μανούρι και δροσιστική vinaigrette.
Ο chef μας πρότεινε διάφορες επιλογές, όπως φρέσκα ζυμαρικά και ριζότι με θαλασσινά, καθώς και “πειραγμένες εκδοχές” σε κερκυραϊκά πιάτα όπως είναι το σοφρίτο και το μπουρδέτο. Μετά από λίγη ώρα φτάνει το κυρίως πιάτο…εκεί είναι που χάσαμε κάθε έλεγχο… Χειροποίητο λινγκουίνι από μελάνι σουπιάς που μοσχοβολούσε θάλασσα, αφού συνοδευόταν από κυδώνια, τόνο, γαρίδες και αχνιστά μύδια. Ήταν μια έκρηξη νοστιμιάς και χρωμάτων, αφού ο τόνος και τα υπόλοιπα θαλασσινά έδεναν τόσο αρμονικά ως προς τη γεύση, ενώ η μπισκ ισορροπούσε όλα τα παραπάνω ακόμα περισσότερο.
Το δείπνο έκλεισε όσο πιο γλυκά γινόταν με δροσερή καρυδόπιτα, με χώμα από crumble σοκολάτας πραλίνα και παγωτό βανίλια!
Το γευστικό μας ταξίδι συνοδεύτηκε από το λευκό κρασί “Αρμονία Γης” του κτήματος Avantis. Μην φύγετε από το μαγαζί εάν δεν δοκιμάσετε το πιο δροσιστικό και αρωματικό κοκτέιλ που φέρει το όνομα Rossini! Ένα άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ που ξεχειλίζει άρωμα, γεύση και ποιότητα!
Όλη η ευωδία, η σοφία και η απλότητα της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας συνοδευόμενη από μια μοντέρνα παραλλαγή βρέθηκε αναμφισβήτητα στο νέο αυτό hot spot του Βορρά! Εάν λοιπόν ανήκετε και εσείς σε αυτούς που αναζητούν πιο δημιουργικές γεύσεις, τότε το Beach House αποτελεί την καλύτερη επιλογή της περιοχής.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις υπέροχες ξαπλώστρες του και στη συνέχεια φαγητό για την απόλυτη ολοήμερη εμπειρία στο Beach House!