Αξέχαστοι κινηματογραφικοί έρωτες της Κέρκυρας

Αξέχαστοι κινηματογραφικοί έρωτες της Κέρκυρας

Αξέχαστοι κινηματογραφικοί έρωτες της Κέρκυρας

Έρωτες απαγορευμένοι, θυελλώδεις, επεισοδιακοί, απεγνωσμένοι και κρυμμένοι είναι όλοι αυτοί όμως που έχουν γραφτεί στην ιστορία και στο σινεμά και δεν σταματούν να διηγούνται από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα. Κατάρα λένε άλλωστε είναι να φύγει κανείς από αυτή τη ζωή και να μην γνωρίζει πως είναι να αγαπάς από έρωτα. 

Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικές από τις πιο κινηματογραφικές ερωτικές ιστορίες Ελλήνων καλλιτεχνών που διαδραματίστηκαν στην Κέρκυρα, με τις οποίες γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, ταυτιστήκαμε και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να τις παρακολουθούμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους διαλόγους απ’ έξω και ανακατωτά παρά το πέρας των τόσων δεκαετιών… 

 

Η Αρχόντισσα και ο αλήτης

Μια αξέχαστη αισθηματική κωμωδία του 1968 με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.  Η Ρένα Κατσαρού αρνείται κατηγορηματικά να παντρευτεί τον γιό του εφοπλιστή που της προξενεύει ο πλούσιος πατέρας της Κατσαρός με αποτέλεσμα να το σκάσει από την Κέρκυρα. Κατά τη διάρκεια της φυγής της  μεταμφιέζεται στον Πίπη και γνωρίζει τον Λευτέρη, ένα λαϊκό παιδί τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Η κοινωνική τάξη δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στον έρωτα παρά τις αντιδράσεις του πατέρα της και δεν θα μπορούσε να λήξει δίχως happy end και τον γάμο του ζευγαριου! 

 

Η Κόμισσα της Κέρκυρας

Ο επιχειρηματίας Σωτήρης Καρέλης το οποίο υποδύεται ο Αλέκος Αλεξανδράκης φτάνει στην Κέρκυρα και ψάχνει ένα παλιό αρχοντικό για να το κάνει ξενοδοχείο. Το μόνο που του αρέσει ανήκει στην παράξενη τρελοκερκυραία σιόρα Ανγκιολίνα, την ανεπανάληπτη Ρένα Βλαχούλου, που δε δέχεται με κανέναν τρόπο να το πουλήσει.

Έτσι παριστάνει το δήθεν φίλο του, από χρόνια, χαμένου αρραβωνιαστικού της για να του το πουλήσει. Όταν έρχεται από το εξωτερικό ένα μουσικό συγκρότημα, δέχεται να τους φιλοξενήσει σπίτι της και τελικά να εμφανιστεί και μαζί τους, επειδή έχει καθυστερήσει η άφιξη της τραγουδίστριας από την Ιταλία. Τα πράγματα όμως μπλέκονται πολύ όταν εμφανίζεται η πραγματική τραγουδίστρια με συντροφιά το χαμένο αρραβωνιαστικό. Τα καλύτερα όμως είναι τα αναπάντεχα. Ο Καρέλης ερωτεύεται την Ανγιολίνα και ζουν ευτυχισμένοι μαζί στο αρχοντικό που τόσο κάποτε επιθυμούσε να αγοράσει!

 

Ραντεβού στην Κέρκυρα

Μια ελληνική ρομαντική και κωμική ταινία γυρισμένη στο νησί της Κέρκυρας στην οποία πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Ένας νεαρός δικηγόρος που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα βρίσκει το δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας δυναμικής διευθύντρια, η οποία εργάζεται στο ξενοδοχείο της μητέρας της. Η πλούσια κοπέλα, προκειμένου να σιγουρευτεί για τα αγνά συναισθήματά του αγαπημένου της, που είναι και υπάλληλος του πατέρα της, προσποιείται την φτωχή ξενοδόχο…

Κείμενο: Ελεάννα Βασιλάκη

Σχετικά άρθρα