Κλειστά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων του Νοεμβρίου

Κλειστά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων του Νοεμβρίου

Κλειστά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων του Νοεμβρίου

Ανακοίνωση για την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που ξεκινούν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας. Βάσει της ανακοίνωσης.

Συμφώνα με το ισχύον πλαίσιο του  ν.4446/16 ,ως ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος ορίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ,το oποίο ωστόσο μπορεί να μεταβάλλεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη μετά και από την σύμφωνη  γνώμη  του  τοπικού  Εμπορικού Συλλόγου.

Στις Περιφερειακές Ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί ισχύει κανονικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και την πρώτη Κυριακή του ίδιου μήνα.

Οι  15 ημέρες είναι  ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Hμέρα  έναρξης του φετινού φθινοπωρινού δεκαπενθημέρου ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι η 1η Νοεμβρίου 2020 ημέρα Κυριακή  και αντίστοιχα η τελευταία ημέρα των εκπτώσεων είναι η 14η Νοεμβρίου 2020 ήμερα Σάββατο, με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, που δυστυχώς και παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες των Κυβερνόντων, δεν έχουν ακόμη καταργηθεί. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο (Υ.Α.56885/10-11-2014) που ορίζει ότι κατά την διενέργεια εκπτώσεων ,έκτος από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνταν με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς  και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 προαιρετικά από τις 11.00 π.μ. έως τις 20.00 μμ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Σχετικά άρθρα