Ανοίγουν Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Χώροι Θεάματος

Ανοίγουν Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Χώροι Θεάματος

Ανοίγουν Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Χώροι Θεάματος

Από το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού.

Συγκεκριμένα:

18 Μαΐου 2020
Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι με την τήρηση αυστηρών μέτρων. Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Θα γίνεται σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος και θα ισχύουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού. Την ίδια ημερομηνία θα μπορούν επίσης να αρχίσουν πρόβες και κινηματογραφικά γυρίσματα με ειδικά μέτρα ασφαλείας. Ειδικότερα σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός και εξαερισμός, όπου αυτό είναι δυνατόν (επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος) και στους κλειστούς χώρους πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις (διάλυμα χλωρίνης 10:1) πριν και μετά το τέλος κάθε πρόβας / γυρίσματος.

1 Ιουνίου 2020
Ανοίγουν τα θερινά σινεμά με όριο πληρότητας στο 40% για να τηρούνται οι αποστάσεις.

15 Ιουνίου 2020
Ανοίγουν τα μουσεία στα οποία θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις δύο μέτρων και θα επιτρέπονται μόνο κλιματιστικά ανοιχτού κυκλώματος. Ακόμη, θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα και θα συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Σε ισχύ θα είναι επίσης ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

15 Ιουλίου 2020
Ξεκινούν τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα μόνο σε ανοιχτούς χώρους. Τα άτομα –με μη ιατρική μάσκα- που μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Το όριο πληρότητας θα είναι στο 40%, ώστε να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον τρία μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης όπου το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Σχετικά άρθρα