Το Anima φέρνει το Pilates Reformer στην καθημερινότητα σας

Το Anima φέρνει το Pilates Reformer στην καθημερινότητα σας

Το Anima φέρνει το Pilates Reformer στην καθημερινότητα σας

Anima στα ιταλικά σημαίνει ψυχή. Και ίσως στην αρχή να κάνει εντύπωση σαν όνομα για γυμναστήριο, η γυμναστική όμως δεν απευθύνεται μόνο στο σώμα του ανθρώπου. Του προσφέρει υγεία σε κάθε πτυχή της ζωής του, καθώς γυμνάζοντας το σώμα αποκτά ευεξία και η ψυχή του. Άλλωστε όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Το Anima στα Κανάλια αποτελεί τη συνέχεια από το γνωστό και αγαπημένο γυμναστήριο Apollo, που είχε ανοίξει το 1991 ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, αθλητής και προπονητής καράτε. Προσφέροντας σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του υψηλής ποιότητας υπηρεσίες γυμναστικής στην Κέρκυρα, σήμερα έχει περάσει στη δεύτερη γενιά γυμναστών της οικογένειας και συγκεκριμένα στον Αλέξανδρο Σταθόπουλο, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, και το γυμναστήριο αντανακλά πλέον τη νέα φιλοσοφία της γυμναστικής. Και μπορεί το γυμναστήριο να άλλαξε όνομα, να βελτίωσε τις εγκαταστάσεις του, και να προσφέρει πλέον περισσότερες επιλογές σε τμήματα γυμναστικής, οι αξίες του όμως παραμένουν σταθερές όπως και πριν από 32 χρόνια που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Κλασικές αξίες και νέες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο αυτό της ανανέωσης και της ανάπτυξης του γυμναστηρίου τα τελευταία δύο χρόνια, το Anima προσφέρει νέες υπηρεσίες τόσο εντός του χώρου του γυμναστηρίου όσο όμως και εκτός, με απώτερο σκοπό να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες γυμναστικής για όλους, Κερκυραίους αλλά και επισκέπτες του νησιού μας.

Όργανα (αερόβια μηχανήματα, ελεύθερα βάρη) στα οποία φυσικά οι ασκήσεις γίνονται υπό την καθοδήγηση των επαγγελματιών και έμπειρων γυμναστών του Anima, οι οποίοι θα αναλάβουν να καταρτίσουν και το ατομικό πρόγραμμα του κάθε ενός που επιθυμεί να γυμναστεί.

– Pilates Reformer. Το reformer (κρεβάτι πιλάτες) είναι το πιο διάσημο μηχάνημα Pilates, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates. Οι επιλογές στη χρήση των αντιστάσεων (ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ) διαφοροποιούν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων, και το reformer είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους. Τα οφέλη των ασκήσεων στο reformer είναι η ενδυνάμωση σε συνδυασμό με την ευλυγισία, η βελτίωση της στάσης του σώματος, η βοήθεια στην αποκατάσταση, η ανακούφιση από πόνους της μέσης και του σώματος, καθώς και η βελτίωση της ισορροπίας. Τα τμήματα Pilates Reformer στο Anima γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Καράτε με τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συνεχίζοντας την πολύχρονη πείρα του στον χώρο του καράτε, το Anima προσφέρει τμήματα καράτε για αρχάριους και προχωρημένους κάθε ηλικίας. Μία παράδοση που κρατά από όταν άνοιξε το γυμναστήριο το 1991, σεβόμενη πάντοτε τις αρχές του καράτε που διέπεται από την ευγένεια και το σεβασμό.

Group Training. Περιλαμβάνει τμήματα Cross-Training, HIIT (High Intense Interval Training – διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης), Pilates, καθώς και ένα νέο τμήμα που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το Anima το οποίο ονομάζεται Boxing Burn. Στο Boxing Burn συνδυάζονται η φιλοσοφία του καράτε και του box  με τα οφέλη του cardio. Πρόκειται για ένα τμήμα που απευθύνεται σε όσους αρέσει η προπόνηση και οι ασκήσεις του box, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με αντίπαλο.

Group Personal & Personal Training. Σε ξεχωριστή αίθουσα του γυμναστηρίου, ένα studio αφιερωμένο αποκλειστικά στο personal. Τα τμήματα group personal είναι από 2 έως 4 άτομα το πολύ, και μαζί με τον γυμναστή ακολουθούνται ασκήσεις functional training, TRX, λάστιχα, kettle-bell, βαράκια και οτιδήποτε άλλο ανήκει στο κομμάτι του εξατομικευμένου functional.

Επιπλέον, όποιος ή όποια θέλει υπηρεσία personal training σε αποκλειστικότητα, μπορεί να κλείσει το ραντεβού του καθημερινά οποιαδήποτε ώρα από 09:00 το πρωί έως και 22:00 το βράδυ.

Μασάζ. Ακόμη μία νέα υπηρεσία που προσφέρει το Anima, είναι αυτή του sport massage και του χαλαρωτικού μασάζ. Για τη χαλάρωση μετά την άσκηση, ή και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας (όπως για παράδειγμα μετά τη δουλειά), το οποίο μάλιστα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ασκήσεις χαλάρωσης που πρέπει να γίνονται μετά τη γυμναστική, συντελεί στην αποκατάσταση των ασκούμενων.

Ένα γυμναστήριο στο σπίτι σας

Μαζί με την ανανέωση στις υπηρεσίες εντός του γυμναστηρίου, το Anima πλέον προσφέρει και υπηρεσίες εκτός του χώρου του, καθώς πλέον η γυμναστική αλλά και οι υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας του σώματος είναι πλέον μία ανάγκη αλλά και ζητούμενο πολλών επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, αλλά και των Κερκυραίων. Έτσι το Anima προσφέρει πλέον και υπηρεσίες personal training, boxing, γιόγκα, pilates, χαλαρωτικό μασάζ και θεραπείες προσώπου, σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο (σπίτι, βίλες, Airbnb, κλπ), ενώ προσφέρει ακόμη και προπόνηση τένις, είτε στο χώρο του επισκέπτη εφόσον υπάρχει κάποιο γήπεδο κοντά στο ενοικιαζόμενό του, είτε στο γήπεδο του τένις με το οποίο συνεργάζεται το Anima.

Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται για διακοπές, μπορούν είτε να συνεχίσουν το πρόγραμμα της γυμναστικής τους δίχως διακοπή υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των γυμναστών του Anima, είτε πολύ απλά μπορούν να απολαύσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής «κατ’ οίκον» σε συνδυασμό με τη χαλάρωση που προσφέρει το sport massage. Και φυσικά ο καθένας μπορεί εφόσον το επιθυμεί να επισκεφτεί το γυμναστήριο του Anima, προκειμένου να αθληθεί στο χώρο του με τα όργανα και τα μηχανήματα του γυμναστηρίου. Επιπλέον το Anima με την εμπειρία του σε θέματα τουρισμού και αθλητισμού προσφέρει και την υπηρεσία Hotel Fitness Management, δηλαδή υπηρεσίες συμβουλευτικής, διαχείρισης και οργάνωσης ενός wellness club ξενοδοχείου. 

Movement is life

Το ζητούμενο για το γυμναστήριο Anima είναι η υγεία και η ευεξία του ανθρώπινου σώματος. Και η «μηχανή» του ανθρώπου είναι το σώμα του – εάν δεν το κινεί, τότε θα χαλάσει. Με την κίνηση του σώματος άλλωστε, «γιατρεύεται» και γυμνάζεται και η ψυχή του, αποδίδοντας στον καθένα και στην καθεμία μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Και το μότο του Anima είναι “movement is life”: η κίνηση είναι ζωή! «Κινηθείτε» λοιπόν και γυμναστείτε κι εσείς μαζί με το Anima, γιατί στον καθένα μας αξίζει να ζει όσο καλύτερα γίνεται!

Σχετικά άρθρα