Ανακοίνωση-συμβουλές σχετικά με καταγγελίες περιστατικών εξαπάτησης πολιτών στην Κέρκυρα

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, εμφανιζόμενος ως λογιστής και με το πρόσχημα ότι δικαιούται συγκεκριμένο επίδομα, κατάφερε και απέσπασε από τον τραπεζικό λογαριασμό του, το συνολικό χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ.    

Σε μία ακόμη περίπτωση, άγνωστος κατάφερε και απέσπασε, από πολίτη, το χρηματικό ποσό των -3.224- ευρώ, ως προκαταβολή για πώληση αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η παραπάνω αγοραπωλησία.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

Σχετικά άρθρα