4ο Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2024 από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκδόσεις Ηλιαχτίδα προκηρύσσουν τον 4ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  2024, στην κατηγορία Διήγημα με κοινωνικό θέμα. Ο Διαγωνισμός λήγει στις 20 Απριλίου 2024 και το όριο λέξεων είναι έως 1.500.

Όροι συμμετοχής:

  • Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στην ελληνική γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
  • Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με ένα έργο αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο). Σημειωτέον ότι η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.
    Ο δημιουργός εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του.
  • Τα έργα θα είναι γραμμένα σε αρχείο Word απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα. Επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις τοπικής διαλέκτου ή ξένες, αν το απαιτεί το έργο, αλλά θα υπάρχει απαραίτητα και σημείωση με επεξήγησή τους.
  • Με τη συμμετοχή του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
  • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί όλους ανεξαιρέτως τους όρους και τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.
  • Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Τρόπος συμμετοχής:

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα έργα τους αποκλειστικά σε μορφή Word στο email: info@ekdoseisiliaxtida.gr  γράφοντας στο θέμα «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ». Στο αρχείο Word, εκτός από το διήγημα με τον τίτλο του, θα πρέπει να υπάρχουν και όλα τα στοιχεία του συμμετέχοντα: Όνομα, Επώνυμο, Πόλη, Τηλέφωνο επικοινωνίας, email.
Οι νικητές θα ενημερωθούν με μήνυμα στο e-mail τους, τον Μάιο του 2024. Τα διακριθέντα έργα θα συμπεριληφθούν σε έντυπη συλλογική έκδοση. Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2024, θα γίνει η παρουσίαση του συλλογικού τόμου και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους νικητές.
Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 20ή Απριλίου 2024.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα: 210.4967338 και 6934.776847.

 Εκδόσεις Ηλιαχτίδα, ekdoseisiliaxtida.gr

Σχετικά άρθρα