Βραδιές Jazz στην Ιόνιο ακαδημία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας, διοργανώνουν στην Ιόνιο Ακαδημία ένα τριήμερο εκδηλώσεων ανοιχτές στο κοινό, με αέρα jazz.

Καθηγητές, διδάσκοντες, απόφοιτοι, συνεργάτες, μουσικά σύνολα, επιλεγμένοι φοιτητές του τμήματος καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τρεις κύριες συναυλίες σε συνδυασμό με τρία μικρότερα events.

Jazz μελωδίες και ευφάνταστοι αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν το απόλυτο soundtrack για τους.. «μυημένους» και μη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Η βραδιά ξεκινά με Voices in Jazz. Το φωνητικό σύνολο, η χορωδία και το σύνολο jazz του Τμήματος Μουσικών Σπουδών παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο ρυθμό με jazz και pop ήχους ερμηνεύοντας συνθέσεις των  Duke Ellington, Johnny Mandel, Michael Jackson κ.α. Το φωνητικό σύνολο και τη χορωδία διευθύνει ο Δημήτρης Κτιστάκης ενώ τα σύνολα jazz o Δήμος Δημητριάδης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα Σύνολα jazz του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Dimos Dimitriadis Quintet – Songs in Revolution. Ο Δήμος Δημητριάδης παρουσιάζει αποσπάσματα απο τα έργα του Dream Modes και Jazz in Revolution. Μαζί του επί σκηνής ένα σύνολο διεθνούς φήμης μουσικών, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Πέτρος Κλαμπάνης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Θεσσαλονικεύς. Στη συνέχεια της βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει Jam session με τη συμμετοχή φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος jazz υπό τη διεύθυνση του Ντίνου Μάνου και του Δημήτρη Αγγελάκη.

Dimos Dimitriadis Quintet – Songs in Revolution

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο www.corfuif.gr / Ticket Box / Είσοδος Ακαδημίας

 Jam session

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Flying Jazz Trio. Το τρίο του καθηγητή Στέφανου Ανδρεάδη, με τη συμμετοχή του καθηγητή Γιώργου Κοντραφούρη και του διδάκοντα Βασίλη Ποδαρά, σε ένα πρόγραμμα με επιλογές από την πρόσφατη δισκογραφία του, Abel, Flying Jazz, To Eternity και Nostalgia. Το τριήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με μουσική από τον νέο του δίσκο του διεθνώς ανερχόμενου βιμπραφωνίστα και συνεργάτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Δημήτρη Αγγελάκη, “Long Way Home” με το ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ QUARTET.

Flying Jazz Triο

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο www.corfuif.gr / Ticket Box / Είσοδος Ακαδημίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ QUARTET

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο www.corfuif.gr / Ticket Box / Είσοδος Ακαδημίας

 

Τρεις βραδιές με jazz vibes από κορυφαίους μουσικούς του είδους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΡΑΔΙΕΣ JAZZ σε συνεργασία με το ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

28-30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

 Συντελεστές:

28/10/2022

Αναστασία Κωνσταντινίδου, Αμαλία Παύλου – φωνή, Αλέξανδρος Λυκοθανάσης – πιάνο, Γιώργος Μουστάκας, Αλκης Νήλεντ – κιθάρα, Γιώργος Πανταζόπουλος – κοντραμπάσο, Ανδρέας Αλαμάνος – ντράμς

29/10/2022

Συντελεστές: Δήμος Δημητριάδης – σαξόφωνο, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα,  Πέτρος Κλαμπάνης – κοντραμπάσο, Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο, Νίκος Θεσσαλονικεύς – ντράμς

Φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος jazz, Διεύθυνση: Ντίνος Μάνος και Δημήτρης Αγγελάκης

30/10/2022

Συντελεστές: Στέφανος Ανδρεάδης – κιθάρα, Γιώργος Κοντραφούρης – hammond organ, Βασίλης Ποδαράς – ντράμς           

Δημήτρης Αγγελάκης – βιμπράφωνο, Αλέξανδρος Λυκοθανάσης / Ντίνος Μάνος – κοντραμπάσο, Ανδρέας Αλαμάνος – ντράμς