«Το βιβλίο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ» από την Παλαιά Φιλαρμονική στο Αχίλλειο

Η Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας πρόκειται να εμφανιστεί το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 στον χώρο του Αχιλλείου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη θρυλική ένοικό του, την «Πριγκίπισσα Σίσυ» (1837-1898).

Ως γνωστόν η Κέρκυρα και το Αχίλλειο υπήρξαν χώροι ψυχικής ανάτασης και ηρεμίας για την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας, ιδιαιτέρως μετά τα τραγικά γεγονότα της ώριμης περιόδου της ζωής της. Με οδηγό αποσπάσματα από το περίφημο λογοτέχνημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου «Το βιβλίο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ», το οποίο αποκαλύπτει τον ψυχισμό της Σίσυ και το δεσμό της με την κερκυραϊκή φύση, η Ορχήστρα Εγχόρδων πρόκειται να ερμηνεύσει πλειάδα συνθέσεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Αυστριακή μονάρχη: Αρχής γενομένης από την εποχή Μπαρόκ και μέσω της Κλασικής περιόδου και τον 19ο αιώνα η ακροαματική παρακολούθηση της αφήγησης του Χρηστομάνου φτάνει μέχρι την παραδοσιακή μουσική της Κέρκυρας και τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Την Ορχήστρα Εγχόρδων της Παλαιάς Φιλαρμονικής διευθύνει ο αρχιμουσικός της Άλκης Μπαλτάς και τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Χρηστομάνου θα αποδώσουν η Αναστασία Αρώνη και ο Αναστάσιος Διαβάτης. Η συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων της Παλαιάς Φιλαρμονικής πρόκειται να λάβει χώρα στο Αχίλλειο στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης τις 20:00 και ελεύθερη είσοδο.

Λόγω των μέτρων πρόληψης της πανδημίας προβλέπεται αυστηρώς η παρουσία 200 ακροατών.

Αριθμημένες προσκλήσεις διατίθενται από το Μουσείο Μουσικής της Παλαιάς Φιλαρμονικής (Νικηφόρου Θεοτόκη 10) καθημερινά από 9:30 έως 13:30.   

Την ημέρα της συναυλίας η είσοδος στον χώρο θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από κορωναϊο κατά το τελευταίο εξάμηνο ή στους έχοντες σχετικό Rapid-Test 48 ωρών. Για τον λόγο αυτό είναι υποχρεωτική η επίδειξη της αντίστοιχης βεβαίωσης. Υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας και αντισηπτικού, καθώς και η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.