Το πρώτο Echoes Film Festival πραγματοποιείται στην Κέρκυρα

Το πρώτο Echoes Film Festival πραγματοποιείται στην Κέρκυρα

Το πρώτο Echoes Film Festival πραγματοποιείται στην Κέρκυρα

Echoes Film Festival 2023

28&29 Οκτωβρίου | Πολύτεχνο

 

Το νέο ελληνικό φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου Echoes Film Festival, έρχεται για πρώτη χρονιά στην Κέρκυρα στις 28 και 29 Οκτωβρίου για ένα διήμερο που θα γεμίσει τη μεγάλη οθόνη με ήχους και εικόνες μέσα από ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους. Το πρώτο EFF θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό πολιτιστικό χώρο Πολύτεχνο προσκαλώντας λάτρεις της μουσικής και του κινηματογράφου σε ένα φρέσκο Φεστιβάλ ταινιών.

Μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που συνδυάζει βραβευμένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του διεθνούς κινηματογράφου με μικρού μήκους ταινίες και μουσικά βίντεο ανερχόμενων σκηνοθετών, το Echoes Film Festival επιχειρεί να αναδείξει τη δύναμη της μουσικής μέσα από την έβδομη τέχνη.

Επιλέγοντας ως τόπο διεξαγωγής την Κέρκυρα, ένα νησί με ισχυρή μουσική ταυτότητα που κρατά αιώνες, το νεοσύστατο Φεστιβάλ έχει ως στόχο να τιμήσει την παράδοση αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σημασία της μουσικής στο σήμερα.

Κάνοντας λοιπόν, το ντεμπούτο του στη φεστιβαλική σκηνή, το Echoes Film Festival ανοίγει την αυλαία του με το αριστουργηματικό μουσικό ντοκιμαντέρ «Ennio» του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του «Σινεμά ο Παράδεισος», Giuseppe Tornatore. Ένα ντοκιμαντέρ φόρο τιμής στον θρυλικό Ιταλό συνθέτη, ενορχηστρωτή και μαέστρο που με τους ήχους του έντυσε μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του 20ου αιώνα καθορίζοντας την παγκόσμια κινηματογραφική μουσική.  Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, μουσικοί του παγκόσμιου σινεμά και της μουσικής ξετυλίγουν μέσα από συνεντεύξεις το έργο και τη ζωή του εμβληματικού συνθέτη. Στο EFF23 θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το μέλος του συλλόγου Γιολάντα Μπουχάγιαρ, η οποία θα προλογίσει το ντοκιμαντέρ εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, ο οποίος στηρίζει τη ταινία και τη συμμετοχής της στο Φεστιβάλ.

Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ ξεκινά με το ντοκιμαντέρ παρατήρησης του Γιώργου Βιτσαρόπουλου, «A Dance Class», όπου μέσα από την εφηβική ομάδα χορού του Αθλητικού Συλλόγου του Νέου Βουτζά μας μεταφέρει στην περίοδο της πανδημίας. Οι χορευτές μετατρέπουν τα δωμάτιά τους σε αίθουσες χορού και παράλληλα προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το τραύμα μιας πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή και σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας.

Στο δεύτερο μέρος της τελευταίας ημέρας του Echoes, οι θεατές θα ανακαλύψουν μια συλλογή 8 μικρού μήκους ταινιών ανερχόμενων και αναγνωρισμένων διεθνών σκηνοθετών. Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το βραβευμένο «SHE» του Emil Dam Seidel που έκανε πρεμιέρα στο Μουσείο Φωτογραφίας της Νέας Υόρκης (Fotografiska Museum New York) και έχει προβληθεί σε περισσότερα από 30 φεστιβάλ, το υποψήφιο για Όσκαρ «A Concerto Is A Conversation» από τον βραβευμένο με Emmy, Ben Proudfoot, το οποίο αφηγείται την ιστορία της μουσικής και της φυλής στην Αμερική και το «Symphonic Sketches» που παρουσιάζει κονσέρτο κλασικής μουσικής μέσα από τη ματιά τριών διαφορετικών ανθρώπων.

Μαέστροι, χορευτές, συνθέτες και λάτρεις της μουσικής καταλαμβάνουν τη μεγάλη οθόνη και αναδεικνύουν τη μουσική ως μέσο έκφρασης, δημιουργίας καθώς και το ρόλο της στην κοινωνία στο πρώτο Echoes Film Festival.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.00 – 22.40 | Ennio, 156′ , Giuseppe Tornatore, Ιταλία, 2021

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.00 – 21.30 | A Dance Class, 90′, Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Ελλάδα, 2023

Διάλειμμα: 21.30-21.40

Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους: 21.40-23.15

▷A Day Without Prohibition, 15′, Elisa Kujala, Φινλανδία, 2022      

▷SHE, 8′, Emil Dam Seidel, Σουηδία, 2021

▷A Concerto Is A Conversation, 13′, Ben Proudfoot, Kris Bowers, Ηνωμένες Πολιτείες, 2020

▷A Feast That Never Comes, 15′, Maria Juranic, Ηνωμένες Πολιτείες, 2022

▷Wannabe, 13′, Josie Andrews, Ηνωμένες Πολιτείες, 2022

▷Ma Fatsh Leah, 4′, Marion Auvin, Γαλλία, 2022

▷Piano Pieces, 3′, Gerd Gockell, Ελβετία, 2022

▷Symphonic Sketches, 9′, Chris Barron, Ηνωμένες Πολιτείες, 2023

Χώρος

Πολύτεχνο

Σχολεμβούργου 39, 491 31 Κέρκυρα

Τηλ: 2661 027794

 

Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

  

Σύνδεσμοι:

echoesfilmfestival.com/

www.facebook.com/echoesfilmfestival

www.instagram.com/echoesfilmfestival/